Home » Lumea digitală » Pierderi colosale pentru Netflix din cauza ”piraţilor” care folosesc serviciul fără să plătească

Pierderi colosale pentru Netflix din cauza ”piraţilor” care folosesc serviciul fără să plătească

Pierderi colosale pentru Netflix din cauza ”piraţilor” care folosesc serviciul fără să plătească
Publicat: 02.03.2019
Un nou studiu sugerează că Netflix „pierde” în fiecare lună aproape 200 de milioane de dolari de pe urma celor care folosesc contul altcuiva, fără să plătească. Se pare că această problemă nu apare doar la Netflix, ci şi la Amazon Prime Video sau Hulu (momentan indisponibil în România). Şi acestea ar putea „pierde” sume de zeci de milioane de dolari în fiecare lună.

Este vorba aşadar despre cei care folosesc serviciile de streaming fără să deţină conturi personale şi fără să plătească, nu despre cei care descarcă ilegal conţinutul de pe internet. Cord Cutting, cei care au realizat studiul pe un eşantion de 1127 de persoane, au concluzionat că aproximativ 24 de milioane de utilizatori de Netflix folosesc serviciul fără să plătească. Acest lucru se traduce, la un preţ de bază al abonamentului de 8 dolari americani, că în fiecare lună, Netflix oferă servicii în valoare de 192 milioane de dolari către aceştia, sau 2,3 miliarde de dolari pe an.

În cazul Amazon Prime Video şi Hulu, aceste situaţii sunt mai rare. Fiecare are câte 5 milioane de utilizatori care nu plătesc, care se traduc în venituri de 45, respectiv 40 de milioane de dolari pe lună „pierdute”, la un abonament de bază de 9, respectiv 8 dolari.

În cazul Netflix şi Hulu, cei din generaţia Millenials preferă să folosească conturile prietenilor sau ale membrilor familiei, în timp ce generaţia Baby Boomers şi Generaţia X „împrumută” mai des contul de Amazon Prime Video.

Detalii suplimentare şi continuarea articolului pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase