Home » Lumea digitală » Ce trebuie ştiut despre Huawei P30 şi P30 Pro: data de lansare şi specificaţii

Ce trebuie ştiut despre Huawei P30 şi P30 Pro: data de lansare şi specificaţii

Ce trebuie ştiut despre Huawei P30 şi P30 Pro: data de lansare şi specificaţii
Publicat: 21.03.2019
În prezent, Huawei P30 şi P30 Pro sunt cele mai aşteptate smartphone-uri. Evenimentul de lansare de pe 26 martie urmează să ofere detalii complete despre aceste două noi dispozitive. Din păcate, evenimentele de acest gen au devenit în ultima perioadă mai degrabă o simplă formalitate, întrucât detaliile apar online din surse neoficiale cu mult timp înainte de momentul dezvăluirii. Avem acum detalii „aproape” complete despre P30 şi P30 Pro, cel puţin la nivel hardware.

Huawei P30 – Specificaţii

Modelul P30 va fi cel de bază, pe care probabil că majoritatea celor interesaţi de noile dispozitive Huawei îl vor alege, fiind disponibil la un preţ mai mic. De asemenea, telefonul în sine va fi puţin diferit faţă de modelul pro. În primul rând, P30 va beneficia de un ecran OLED Full HD+ plat. Acesta este mai mic, la 6,1” în diagonală şi beneficiază de un jack audio în plus faţă de „fratele” său mai mare. Totodată, acest model va fi disponibil într-o singură configuraţie, cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare.

Camerele foto ale lui P30 sunt însă mai slabe decât cele ale lui P30 Pro. Se pare că acest model foloseşte sistemul pe care l-am întâlnit pe Mate 20 Pro, cu o cameră foto principală de 40 megapixeli f/1.8 fără stabilizare optică, cameră ultra-wide de 16 megapixeli f/2.2 şi o cameră cu zoom de 8 megapixeli f/2.4, probabil cu zoom 3x.

Acumulatorul va oferi o capacitate de 3.650 mAh, fiind semnificativ mai mare decât cel oferit de concurenţa din piaţă.

Huawei P30 Pro – Specificaţii

În cazul lui P30 Pro, Huawei nu are reţineri. Compania integrează cam tot ceea ce ne-am aştepta de la unul dintre cei mai mari producători de telefoane în materie de hardware în acest moment, cu accent pus pe componenta foto. Ecranul lui P30 Pro este un OLED curbat la margini de 6,47” în diagonală, însă oferă tot o rezoluţie Full HD+, nu QHD+. Configuraţia hardware porneşte de la 8 GB RAM cu 128 GB stocare, însă beneficiază şi de opţiuni cu 256 sau 512 GB.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase