Home » Lumea digitală » Modalitatea prin care telefonul poate fi urmărit pe Google

Modalitatea prin care telefonul poate fi urmărit pe Google

Modalitatea prin care telefonul poate fi urmărit pe Google
Publicat: 01.04.2019
Google pune de ani buni la dispoziţie toate uneltele de care ai nevoie pentru a deveni un detectiv amator. Nu-ţi trebuie decât numele contului Google şi parola, iar dacă contul persoanei vizate a păstrat setările implicite făcute de Google, funcţia de monitorizare GPS şi înregistrare a locaţiei, probabil că este deja activă pe telefonul mobil. Ai nevoie doar de un PC conectat la internet şi browserul web.

În încercarea de a simula mai multă transparenţă faţă de utilizatori şi de a linişti îngrijorările privind modul în care se urmăreşte telefonul mobil şi cam orice dispozitiv conectat la internet. Google a oferit publicului acces la o parte dintre datele colectate, dar fără a renunţa în mod concret la niciuna din aceste practici. Teoretic, oricine poate dezactiva manual setările relevante, pentru a deveni semi-invizibil pe Google. Practic, mulţi utilizatori nu cunosc sau nu sunt interesaţi de modul în care Google urmareste telefonul copilului sau cel personal. Cei mai „întreprinzători” descoperă însă cât de simplu se urmăreşte pe Google telefonul altei persoane.

Scopul declarat de Google pentru funcţia Location History este catalogarea tuturor locaţiilor vizitate de-a lungul timpului de utilizatorii produselor Google, iar aici nu sunt incluse doar telefoanele cu Android. Se poate organiza totul în ordine cronologică, fiind uşor de prezentat direct pe harţile Google Maps. Google strânge informaţii din mai multe surse în acelaşi timp, încât se poate afla locaţia unui telefon mobil chiar şi fără să avem receptorul GPS pornit. Google ştie dacă am mers pe jos sau cu maşina, dacă ne-am oprit undeva pe traseu şi cât timp am stat acolo.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase