Home » Lumea digitală » FaceApp, celebra aplicaţie care te îmbătrâneşte, îţi şi păstrează datele

FaceApp, celebra aplicaţie care te îmbătrâneşte, îţi şi păstrează datele

FaceApp, celebra aplicaţie care te îmbătrâneşte, îţi şi păstrează datele
Publicat: 19.07.2019
Statisticile arată că FaceApp e cea mai populară aplicaţie de pe Google Play şi App Store.

O simplă deschidere a aplicaţiilor de reţele sociale în aceste zile ne arată noua senzaţie care a luat cu asalt internetul: FaceApp, aplicaţia care te îmbătrâneşte. De la celebrităţi, la oameni politici şi simpli internauţi, nimeni nu a scăpat de această aplicaţie, toţi fiind curioşi să afle cum vor arăta ei şi cei dragi lor la bătrâneţe.

La prima vedere e chiar amuzant să vezi cum ai putea arăta peste câteva decenii şi chiar mai amuzant să îţi vezi prietenii cum vor arăta ca nişte oameni bătrâni. Dar cum totul are un preţ, FaceApp nu e gratis, pentru a folosi această aplicaţie plăteşti cu datele tale personale, ceea ce ridică întrebări cu privire la cine şi cum foloseşte dezvoltatorul datele noastre.

Temenii şi condiţii acestei aplicaţii, pe care nu mulţi dintre noi le citim, dau dreptul companiei care a dezvoltat FaceApp să folosească fotografiile şi alte informaţii oferite de către utilizatori pentru scopuri comerciale. În plus, aceleaşi termene oferă acestei companii dreptul de a stoca respectivele informaţii chiar şi după ce aplicaţie a fost ştearsă, notează Science Alert.

Deşi, din punct de vedere legal, compania care a creat FaceApp este constrânsă de anumite limite juridice, în realitate acestea sunt destul de permisive, compania putând păstra datele colectate pentru o perioadă nedeterminată. În plus, politica de confidenţialitate a aplicaţiei permite ca datele să fie stocate şi transferate către orice ţară în care aceasta şi partenerii acesteia operează.

FaceApp a emis o declaraţie în care explică faptul că, indiferent de ţara în care datele sunt transferate, acestea se vor afla pe serverele sale. De asemenea, în aceeaşi declaraţie este explicat că pozele utilizatorilor sunt şterse după două zile şi că acceptă solicitările de ştergere a datelor personale.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase