Home » Lumea digitală » Huawei a lansat ceasul Watch GT 2. Cum arată şi ce dotări are

Huawei a lansat ceasul Watch GT 2. Cum arată şi ce dotări are

Publicat: 23.09.2019
Huawei a lansat recent Watch GT 2, primul smartwatch al brandului care încorporează un display de tip all-in-one cu ecran din sticlă 3D.

Noua generaţie de ceasuri inteligente Huawei vine cu noi moduri sport, multiple programe, dar si noi funcţionalităţi precum apel prin intermediul Bluetooth, redare muzică, îmbunătăţirea capacităţii de monitorizare şi gestionare a sănătăţii şi activităţii fizice.

Gama Watch GT 2 este formată din patru modele diferite, incluzând şi două modele unisex de 42mm.

Huawei Watch GT 2  este echipat cu chipset-ul Huawei Kirin A1, care  optimizeaza durata de viaţă a bateriei. Kirin A1 integrează o unitate de procesare Bluetooth extrem de avansată, o unitate de procesare audio puternică, un procesor de consum ultra-redus al bateriei pentru aplicaţii şi o unitate separată de management al energiei. Procesorul responsabil pentru aplicaţiile ceasului foloseşte procesorul Cortex-M7 pentru un consum de energie ultra-redus, de numai 10uA/MHz, mult sub standardul industriei situat la 30uA/MHZ.

Poate funcţiona continuu până la două săptămâni

În utilizarea de zi cu zi a smartwatch-ului, Huawei Watch GT 2 46mm poate funcţiona continuu până la două săptămâni, având pornit atât monitorul inteligent de ritm cardiac, notificările, apeluri Bluetooth de până la 30 de minute săptămânal, până la 30 de minute de redare muzică şi până la 90 de minute de exerciţii fizice, dar şi modul de monitorizare a somnului pe timpul nopţii. În modul clasic de folosire, Huawei Watch GT 2 42mm poate funcţiona continuu timp de o săptămână. Ambele serii de ceasuri inteligente au un consum de energie optimizat în modul GPS de monitorizare al activităţii fizice. Seria 46mm are o durată de viaţă a bateriei de 30 de ore în acest mod, pe când seria 42mm atinge 15 ore.

Huawei Watch GT 2 are un nou algoritm inteligent 2.0 de economisire a energiei. Durata de viaţă a bateriei este îmbunătăţit cu 15% în timpul monitorizării inteligente a ritmului cardiac.

Păstrând acelaşi aspect clasic al generaţiei anterioare, Huawei Watch GT 2 are un design actualizat cu un ecran full-screen fără margini, cu o suprafaţă de sticlă de 3D all-in-one.

Ecranul curbat al seriei 42mm are numai 9,4mm grosime şi este decorat cu o ramă metalică extrem de subţire şi stilată.

Huawei Watch GT 2 46mm  încorporează un touchscreen de 35,3mm AMOLED HD, cu o rezoluţie de 454×454 pixeli, o gamă mai largă de culori şi un design extra subţire.

Monitorizarea sănătăţii

Huawei Watch GT 2 ajută la monitorizarea bradicardiei şi a insuficienţei cardiace. În cazul în care ceasul nu se află în modul sport, utilizatorul va fi notificat atunci când ritmul cardiac îi depăşeşte 100 bpm sau scade sub 50 bpm pentru mai mult de 10 minute. Utilizatorii pot, de asemenea, să-şi vadă toate informaţiile în aplicaţiile Huawei Sports şi Health App, pentru a-şi monitoriza sănătatea în timp real.

Totodată, HUAWEI TruSleep™ 2.0 monitorizează calitatea somnului, ritmul cardiac în timp real, calitatea respiraţiei în timpul somnului şi foloseşte analiza big data pentru a evalua calitatea somnului.

Ceasul are şi o alertă de sedentarism, care aminteşte utilizatorilor să se ridice în picioare după o anumită perioadă de timp, iar in anumite ocazii, alerta poate fi oprită. Ceasul înregistreaza numărul zilnic de paşi, numărul de calorii consumate, dar şi de cate ori utilizatorii s-au ridicat într-o zi.

Monitorizarea activităţii fizice

Seria de 46mm a Huawei Watch GT 2 se conectează prin intermediul Bluetooth la smartphone-urile Huawei şi permite apeluri prin intermediul Bluetooth la o distanţă de până la 150 metri.

Ceasul are, de asemenea, funcţionalitate de agenda telefonică. În acelaşi timp, ceasul are capacitate de stocare care poate înmagazina până la 500 de melodii în format mp3.

Ceasul oferă monitorizarea completă a aproximativ 190 de tipuri de date. Astfel, în modul sport, Huawei Watch GT 2 este compatibil cu 15 sporturi, inclusiv opt sporturi în aer liber (printre  care alergare, mers, alpinism, ciclism, înot, hiking şi triathlon) şi şapte sporturi de interior (mers si  alergare pe bandă la sala de sport, cycling, înot în piscină, fitness, bicicletă eliptică).

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase