Home » Lumea digitală » Primele smartphone-uri ”Made in Africa”

Primele smartphone-uri ”Made in Africa”

Primele smartphone-uri ”Made in Africa”
Publicat: 19.10.2019
Mara X şi Mara Z sunt primele smartphone-uri „Made in Africa”

Mara Group, o companie de tehnologie din Rwanda, a lansat primele sale smartphone-uri. Acestea se numesc Mara X şi Mara Z şi sunt primele modele de smartphone-uri cu Android construite integral în Africa. Deşi există alte fabrici care asamblează dispozitive pe continent în Egipt, Africa de Sud şi Algeria, modelele Mara sunt primele de până acum realizate şi asamblate local. Mara spune că produce totul, de la plăcile pentru circuite integrate până la cutia în care telefoanele sunt livrate.

Fabrica Mara a fost inaugurată de preşedintele Rwandei, Paul Kagame, care a prezentat-o drept „prima fabrică de smartphone-uri high tech din Africa”. Telefoanele vor purta pe carcasă inscripţia „Made in Africa” şi speră să vândă iniţial în special către clienţii locali din Rwanda, care vor aprecia şi vor fi mândri de faptul că aceste dispozitive sunt construite chiar la ei în ţară. Faptul că aceste dispozitive nu sunt făcute în China înseamnă însă că au un dezavantaj: preţul.

Modelele Mara Z şi Mara X intră pe piaţă la preţuri de 175.750 franci rwandezi (190 dolari americani), respectiv 120.250 franci rwandezi (130 dolari). Modelul superior, Mara Z vine cu Snapdragon 435, 3 GB RAM şi 32 GB stocare, cu un display HD de 5,7” şi acumulator de 3.075 mAh, în timp ce varianta Mara X integrează procesor MediaTek quad-core, 1 GB RAM şi 16 GB stocare cu un acumulator de 3.500 mAh. Ambele rulează Android 9.0 Pie, varianta Mara X fiind bazată pe varianta Go Edition a acestuia.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase