Home » Lumea digitală » Eroarea care permite deblocarea Galaxy S10/Note 10, mai gravă decât de credea anterior

Eroarea care permite deblocarea Galaxy S10/Note 10, mai gravă decât de credea anterior

Eroarea care permite deblocarea Galaxy S10/Note 10, mai gravă decât de credea anterior
Publicat: 23.10.2019
Bug-ul care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10/Note 10 cu orice amprentă ar putea fi mai grav decât părea iniţial

În urmă cu doar câteva zile, o informaţie apărută în tabloidul britanic The Sun şi rapid confirmată de oficialii Samsung arăta cum senzorii de amprente cu ultrasunete incluşi sub ecranul telefoanelor Galaxy S10/Note 10 pot fi „păcăliţi” să valideze în mod eronat amprente nerecunoscute.

Potrivit expertizei publicate de Samsung, problemele apar la folosirea anumitor huse de protecţie din silicon, care includ şi folie pentru protecţie ecran. Realizată dintr-un material moale, care aderă de suprafaţa din sticlă a ecranului într-un mod oarecum asemănător pielii umane, folia de protecţie este detectată de senzorul biometric şi scanată în locul amprentei utilizatorului. Semnătura astfel rezultată nu aparţine atât utilizatorului, pe cât foliei permanent fixată pe suprafaţa ecranului. Drept consecinţă, la detectarea degetului este citită semnătura greşită, validarea reuşind de fiecare dată.

Potrivit Samsung, utilizatorii ar trebui să re-înregistreze semnăturile de amprentă cu ecranul neprotejat sub folia de protecţie pentru ca telefonul să aibă semnătura corectă a amprentei digitale.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase