Home » Lumea digitală » Noul laptop MacBook Pro are ecran mai mare şi tastatură îmbunătăţită

Noul laptop MacBook Pro are ecran mai mare şi tastatură îmbunătăţită

Noul laptop MacBook Pro are ecran mai mare şi tastatură îmbunătăţită
Publicat: 16.11.2019
Apple a lansat recent un laptop MacBook Pro de 16 inchi, care dispune de procesor Intel de generaţia a noua, grafică AMD de ultimă generaţie şi o tastatură nouă, îmbunătăţită.

Noul MacBook Pro este cel mai puternic computer portabil lansat de compania americană vreodată. Pe scurt, dispozitivul include, în configuraţia de bază, display cu diagonala de 16 inchi (cu rezoluţie de 3.072 x 1.920 pixeli), procesor Intel de generaţia a noua, grafică AMD Radeon Pro 5300M, 16 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 512 GB pe SSD, potrivit Mediafax.

Utilizatorii pot opta pentru o memorie RAM maximă de 64 GB şi pentru o capacitate de stocare internă de 8 TB (8.000 GB) pe SSD, cea mai mare inclusă vreodată pe un laptop. Este disponibil şi un cip grafic mai puternic, respectiv modelul AMD Radeon Pro 5500M.

Clienţii pot opta pentru două modele de procesoare: Intel Core i7 cu 6 nuclee şi Intel Core i9 cu 8 nuclee.

Noul computer include o tastatură îmbunătăţită, care oferă o cursă mai lungă de apăsare (1mm), este mai puţin zgomotoasă şi mai precisă, potrivit companiei.

În configuraţia de bază, cu procesor Intel Core i7, grafică Radeon Pro 5300M şi capacitate de stocare internă de 512 GB, noul MacBook pro va costa 2.400 de dolari. Varianta cu procesor Intel Core i9, grafică Radeon Pro 5400M şi stocare internă de 1 TB are un preţ de pornire de 2.800 de dolari.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase