Home » Lumea digitală » Xiaomi brevetează un nou tip de telefon

Xiaomi brevetează un nou tip de telefon

Xiaomi brevetează un nou tip de telefon
Publicat: 24.11.2019
Xiaomi brevetează un telefon pliabil cu ecran de jur-împrejur, similar cu Mi MIX Alpha

Xiaomi încă nu a anunţat în mod oficial un smartphone cu ecran pliabil, însă a demonstrat de curând că este o companie interesată de această piaţă atunci când a lansat un clip în care CEO-ul său folosea un dispozitiv care se plia în două puncte. Se pare că o versiune a acestui concept este într-adevăr în lucru, compania brevetând un design interesant pe care l-am mai văzut pe un alt produs al său, dar într-o formă care nu se pliază: Mi MIX Alpha.

Mi MIX Alpha a fost prezentat de curând drept un telefon cu ecran de jur-împrejur. Ecranul nu era întrerupt decât pe partea din spate, unde o bandă subţire de sus până jos găzduieşte sistemul de camere şi toate antenele necesare pentru conectarea la reţea, GPS, Wi-Fi şi Bluetooth. Se pare însă că planul Xiaomi este să ajungă într-un punct în care să poată livra un dispozitiv similar în design cu Mi MIX Alpha, dar care să poată fi „desfăcut” într-o tabletă, la nevoie.

Noul brevet Xiaomi a fost înregistrat în cadrul CNIPA, autoritatea care se ocupă de brevete în China, şi descrie un dispozitiv cu un ecran foarte mare, care poate fi pliat în două puncte. Atunci când telefonul este complet pliat, arată ca un smartphone cu ecran de jur-împrejur, iar atunci când este „desfăcut”, arată ca o tabletă cu o margine groasă pe laterala stângă, în zona unde sunt amplasate camerele şi antenele.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase