Prima pagină Lumea digitala

Facebook permite ştergerea datelor colectate de către ”uneltele de business”

Catalin Nitu 01.30.2020 | ● Vizualizări: 165

Compania permite acum ştergerea datelor colectate de pe alte site-uri de pe profilul personal.

Facebook a lansat marţi o nouă unealtă pe reţeaua sa de socializare: posibilitatea de a şterge activitatea pe care compania o monitorizează chiar şi atunci când nu eşti pe Facebook. Aceste date sunt în general colectate şi trimise către companie de site-urile pe care le vizitezi prin ceea ce Facebook numeşte „unelte de business”. Astfel, dacă site-urile respective au integrare cu Facebook, acestea raportează înapoi către reţeaua de socializare activitatea utilizatorului, iar acele informaţii sunt adăugate la profilul personal al acestuia.

Practic, utilizatorul poate acum să verifice care site-uri sau servicii comunică cu Facebook pentru furnizarea de informaţii şi are opţiunea de a deconecta acele informaţii de profilul lui. Astfel, reclamele de pe Facebook nu vor mai fi sincronizate cu activitatea sa online, lucru care ar putea fi sau nu preferat de unii dintre utilizatori. În acelaşi timp însă, funcţia de „ştergere a istoricului” este adevărată doar pe jumătate.

În timp ce într-adevăr, profilul tău de Facebook nu va ma include acele date, Facebook în continuare le colectează, doar că nu le mai ataşează de contul tău. 

Citeşte continuarea pe G04it!