Home » Lumea digitală » Unreal Engine 5. Motorul grafic care arată aproape ca viaţa reală

Unreal Engine 5. Motorul grafic care arată aproape ca viaţa reală

Unreal Engine 5. Motorul grafic care arată aproape ca viaţa reală
Publicat: 18.05.2020
Dezvoltatorul de Software Epic Games, compania din spatele „Fortnite”, tocmai a lansat un demo pentru Unreal Engine 5, noua generaţie de motoare grafice populare şi arată cu adevărat spectaculos.

„Lumen in the Land of Nanite”, prezentarea demonstrativă lansată de Epic Games, se desfăşoară în timp real pe PlayStation 5 şi arată impresionant. Compania susţine că ar putea obţine „fotorealism la acelaşi nivel cu efectele CGI şi viaţa reală”.

Prezentarea arată ce ar putea oferi noua generaţie de console – precum mult aşteptatul PlayStation 5 şi Xbox One Series X

Cele mai impresionante sunt două noi tehnologii, scrie Futurism.

În primul rând, artiştii au posibilitatea de a crea artă care cuprinde „sute de milioane sau miliarde de poligoane”, care la rândul lor ar putea fi importate direct în Unreal Engine.

În al doilea rând, „Lumen” oferă dezvoltatorilor o „soluţie total dinamică de iluminare globală care reacţionează la schimbări de lumină şi peisaj”. Acest lucru înseamnă că raze individuale de lumină pot reflecta de mai multe ori de pe suprafeţe, astfel creând „medii detaliate de la kilometri până la milimetri”. 

Bineînţeles, un demo spectaculos ne poate impresiona cu uşurinţă. În 2016, am fost uimiţi de un demo al Unreal Engine 4 care acum nu mai arată la fel de impresionant.

Totuşi, această versiune recentă este maiestuoasă – un pas în direcţia cea bună spre jocurile care vor putea fi aproape imposibile de deosebit de realitate.

Un preview al noului motor grafic va fi disponibil la începutul lui 2021 şi va suporta consolele de nouă generaţie, precum şi cele existente, dar şi PC, Mac, iOS şi Android.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Prototipul unei console de jocuri a fost vândută cu o sumă uriaşă, la o licitaţie

PS5 şi Xbox Series X tocmai ce au fost atacate de un grup de hackeri. Ce au reuşit să fure aceştia!

PC-urile echipate cu procesoare Intel, vulnerabile la un nou tip de atac informatic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase