Home » Lumea digitală » Vrei un televizor smart TV ieftin? Da, se poate!

Vrei un televizor smart TV ieftin? Da, se poate!

Vrei un televizor smart TV ieftin? Da, se poate!
Publicat: 20.05.2020

Se știe deja că românii sunt printre europenii care consumă cel mai mult conținut televizat, indiferent că e vorba de cablu tv sau de streaming. Așadar, nu ar trebui să fie o surpriză că piața televizoarelor din România este una dinamică și în continuă creștere. Românii iubesc televizorul și cumpără multe televizoare.

Avântul luat de smart tv-uri nu îi putea ocoli nici pe români, așadar, vânzările de televizoare inteligente crescând de la an la an. Ce faci, însă, atunci când vrei să-ți schimbi televizorul, vrei unul smart tv, dar nu-ți permiți? Poti sa alegi din gama de televizoare ieftine de la eMAG dar si din alte magazine online.

Există o variantă foarte simplă de a-ți transforma televizorul non-smart într-unul smart-tv. Cum? Folosind un dispozitiv tip chromecast.

Chromecast este gadget-ul ce îți permite să redai conținut video pe televizorul tău. Originalul este fabricat de Google, dar există deja destule „copy cat” pe piață, care fac același lucru în principiu. Dat fiind că un chromecast de generație mai veche costă doar puțin peste 100 de lei, e de preferat originalul, totuși.

Chromecast este cea mai accesibilă metodă de a reda conținutul multimedia de pe telefonul tău și nu numai. Câteva dintre aplicațiile pe care le poți utiliza sunt Netflix, HBO GO, Spotify, Google Music, Deezer, Facebook, Youtube și așa mai departe. Poți reda filme nu doar de pe telefon, ci și de pe tabletă sau chiar de pe un laptop sau un desktop PC, atâta timp cât toate aceste dispozitive sunt conectate la aceeași rețea wireless ca și Chromecast-ul.

Preturi mici la televizoarele smart, smart tv ieftine

Astfel, cu un televizor non-smart și cu un chromecast, chiar și cumpărate împreună, ieși mult mai ieftin decât un smart tv.

Aceasta este o opțiune de a avea televizoare ieftine smart tv, dar nu este singura. Datorită avansului tehnologic și a concurenței tot mai acerbe între producători pe piața televizoarelor, au apărut o sumedenie de modele te televizoare ieftine smart la prețuri mai mult decât accesibile.

Până nu de mult, tehnologia Smart TV era rezervată doar marilor producători de televizoare, LG, Samsung, Sony, Panasonic, Philips etc. Avansul tehnologic tot mai alert a făcut ca această tehnologie să fie tot mai ușor și mai ieftin de implementat, astfel că astăzi găsim și televizoare Smart ieftine, de la producători mai mici sau mai puțin celebri decât giganții din domeniu.

Concurența extrem de acerbă de pe piața de televizoare forțează producătorii să investească masiv și în segmentul low-end, în așa numitele televizoare ieftine. Astfel, televizoare care costă maximum 1000 de lei au ajuns să includă funcții smart, precum sistemul de operare Android. Astfel, nu mai e nevoie să plătești un preț exagerat pentru a putea face streaming de pe Netflix, Youtube, HBO Go sau Amazon Prime pe un ecran mai mare decât cel al laptopului.

În plus, sunt multe televizoare smart ieftine în ziua de azi care utilizează tehnologii similare sau, de multe ori, chiar identice cu marii producători de televizoare. Multe din brandurile așa zis „no name” de fapt utilizează tehnologie, ecrane, procesoare etc. produse de sau sub egida Samsung, Toshiba sau LG. Doar că prețul final este mult mai puțin prohibitiv, pentru că acestea nu trebuie să susțină bugete imense de marketing în spate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase