Home » Lumea digitală » Anunțul făcut de Twitter după ce conturile lui Elon Musk, Bill Gates și Jeff Bezos au fost atacate

Anunțul făcut de Twitter după ce conturile lui Elon Musk, Bill Gates și Jeff Bezos au fost atacate

Anunțul făcut de Twitter după ce conturile lui Elon Musk, Bill Gates și Jeff Bezos au fost atacate
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.07.2020

Twitter a anunţat prin intermediul contului oficial de suport clienţi că a îngheţat postarea de mesaje publice pentru toate conturile verificate, ca măsură de siguranţă în urma atacului cibernetic la care au fost supuse, miercuri, zeci de conturi ale unor politicieni, milionari sau vedete, printre care Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos sau Michael Bloomberg .

„Suntem conştienţi de un incident de securitate care afectează conturile pe Twitter. Cercetăm şi luăm măsuri pentru remedierea acesteia”, a postat Twitter Support, joi dimineaţa.

„Ancheta noastră este încă în curs, dar iată ce ştim până acum: Am detectat ceea ce credem a fi un atac de inginerie socială coordonat de către persoane care au vizat cu succes unii angajaţi de-ai noştri, care au acces la sistemele şi instrumentele interne. Ştim că au folosit acest acces pentru a prelua controlul multor conturi foarte vizibile (inclusiv verificate) şi au postat tweet-uri în numele lor”, se arată în continuare în mesajul transmis de Twitter.

Conturile afectate au fost închise imediat

Compania transmite că imediat ce a luat cunoştinţă de incident a închis imediat conturile afectate şi a eliminat Tweet-urile postate de atacatori.

„De asemenea, am limitat funcţionarea pentru un grup mult mai mare de conturi, precum şi toate conturile verificate (chiar şi cele care nu au fost compromise), în timp ce continuăm să investigăm acest incident”, se mai arată în mesaj.

„Am blocat conturile care au fost compromise şi vom restabili accesul proprietarului iniţial al contului numai atunci când vom fi siguri că putem face acest lucru în siguranţă”, a mai anunţat Twitter.

Între timp au fost luate şi măsuri pe plan intern, fiind limitat accesul la sistemele şi instrumentele interne pe parcursul investigaţiei.

Având în vedere că mai multe conturi au fost îngheţate, mulţi utilizatori au apelat la alte platforme de socializare pentru a-şi transmite mesajele.

Un astfel de caz a fost şi preşedintele american, Donald Trump. El a postat pe Facebook un mesaj în care a anunţat că are un nou şef de campanie, potrivit Mediafax.

„Sunt încântat să anunţ că Bill Stepien a fost promovat în rolul de manager al campaniei Trump”, a scris preşedintele într-o postare mai lungă decât de obicei. El a adăugat că fostul său şef de campanie, Brad Parscale, va fi în continuare responsabil de „strategii digitale şi de date” şi păstrează o poziţie de consilier.

Ce a apărut pe conturile de Twitter ale lui Elon Musk, Bill Gates sau Jeff Bezos

Pe conturile de Twitter ale mai multor miliardari americani precum Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos sau Michael Bloomberg, ale unor politicieni, Barack Obama sau Joe Biden, sau ale vedetelor precum Kanye West, au fost postate, miercuri, mesaje în care urmăritorii lor erau îndemnaţi să trimită bani într-un cont de Bitcoin pentru a primi înapoi dublul sumei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase