China, acuzată că ar fi atacat sistemele informatice ale Vaticanului

01 08. 2020, 08:29
Sursele explică faptul că atât Vaticanul, dar și dioceza catolică din Hong Kong au fost ținta acestor atacuri.

Sursele explică faptul că atât Vaticanul, dar și dioceza catolică din Hong Kong au fost ținta acestor atacuri.

Atacurile cibernetice reprezintă, din păcate, o realitate comună a lumii în care trăim, acestora căzând pradă persoane private, companii sau chiar întregi sisteme virtuale ale unor țări, potrivit Futurism. Aparent, dovezile indică faptul că China s-ar afla în spatele acestei acțiuni.

Un context diplomatic sensibil

Acuzațiile acestea vin într-un context extrem de delicat, în care Vaticanul și China ar urma să se așeze la masa negocierilor. Primul atac a fost semnalat de către o firmă de cibersecuritate numită Recorded Future.

Autoritățile chineze au negat aceste acuzații, dar reprezentanții companiei Recorded Future suțin că membrii grupului RedDelta, care ar fi sprijinit de Beijing, s-ar afla în spatele atacurilor.

În luna septembrie a acestui an, Vaticanul și China urmează să revină la masa negocierilor, urmând să reia discuțiile din anul 2018 legate de numirea episcopilor catolici pe teritoriul chinezesc.

„Intruziunea suspectă în Vatican ar oferi RedDelta o perspectivă asupra poziției de negociere a Sfântului Scaun înainte de reînnoirea acordului din septembrie 2020”, notează experții în securitate ai Recorded Future, într-un raport.

Situația catolicismului din China este una extrem de complicată, rapoartele sugerând faptul că cei 12 milioane de practicanți sunt divizați. Mai exact o parte au rămas loiali papalității, în timp ce ceilalți ar face parte dintr-o sectă aprobată de autorități.

Citește și:

Iranul acuză SUA că i-a atacat cibernetic de mii de ori

Atac cibernetic de amploare. Universități din SUA, Canada și Marea Britanie au fost afectate

Top zece tendinţe în securitatea informatică pentru 2020

Atac cibernetic de amploare asupra bazei de date a unui mare producător de jucării pentru copii