Home » D:News » Atac cibernetic sofisticat în Australia

Atac cibernetic sofisticat în Australia

Atac cibernetic sofisticat în Australia
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 19.06.2020

Guvernul și instituțiile statului australian sunt vizate de atacuri cibernetice sofisticate, a anunțat premierul Scott Morrison, citat de BBC.

Morrison a spus că atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra tuturor nivelurilor guvernării, precum și servicii și afaceri esențiale.

El a refuzat să identifice un anumit stat și a spus că nu au fost accesate cantități importante de date cu caracter personal.

Atacurile au avut loc de-a lungul mai multor luni și sunt în creștere, a spus el.

Premierul a precizat că anunțul său este destinat să sensibilizeze publicul și să îndemne companiile să-și îmbunătățească apărarea.

Morrison nu a numit ținte specifice ale atacurilor, dar a spus că acestea au fost îndreptate spre „guvern, industrie, organizații politice, educația, sănătatea, furnizorii de servicii esențiale și operatorii altor infrastructuri critice”.

Cine au fost primii care au raportat atacurile

Anterior, producători din industria de apărare, contractori guvernamentali și firmele de contabilitate au fost printre cei care au raportat atacuri.

Morrison a spus că specialiștii au identificat atacul drept unul de stat „din cauza dimensiunii și naturii țintelor și a aplicațiilor utilizate”. „Nu există un număr mare de state care să se poată implica în acest tip de activitate”, a spus el.

Experții în domeniul informaticii au legat de mult timp atacurile din Australia de China. Aceștia spun că China este unul dintre puținele state, alături de Rusia, Iran și Coreea de Nord, care au capacități pentru astfel de atacuri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase