Home » Lumea digitală » Atac cibernetic de amploare. Universități din SUA, Canada și Marea Britanie au fost afectate

Atac cibernetic de amploare. Universități din SUA, Canada și Marea Britanie au fost afectate

Atac cibernetic de amploare. Universități din SUA, Canada și Marea Britanie au fost afectate
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 25.07.2020

Datele studenților și absolvenților de la cel puțin 10 universități din Marea Britanie, Statele Unite și Canada au fost furate. Hackerii au atacat un furnizor de cloud computing.

Atacul cibernetic a vizat Blackbaud, unul dintre cei mai mari furnizori administrativi pentru domeniul educației din lume, precum și furnizori de software pentru management financiar și strângere de fonduri.

Sistemul companiei cu sediul în SUA a fost atacat cibernetic în luna mai.

Compania a fost criticată pentru că nu a dezvăluit incidentul până în iulie și pentru că a plătit hackerilor o recompensă care va rămâne confidențială.

Ce universități au fost atacate

În unele cazuri, furtul de date a fost limitat la cele ale foștilor studenți, care au fost rugați să susțină financiar instituțiile de la care au absolvit. Însă, în alte cazuri, atacul a vizat și angajați, studenți actuali și alți susținători.

Instituțiile care au confirmat până acum atacul cibernetic sunt Universitatea din York, Universitatea Oxford Brookes, Universitatea din Loughborough, Leeds, Londra, Reading, precum și University College din Oxford. Alte instituții vizate au fost Universitatea Ambrose din Canada, Universitatea Exeter, Școala de Design din Rhode Island, SUA, precum și organizații precum Human Rights Watch și Young Minds.

Toate instituțiile au trimis scrisori și emailuri prin care prezintă scuze pentru compromiterea bazelor de date, scrie BBC.

Compania Blackbaud a refuzat să dezvăluie lista completă a instituțiilor afectate

În unele cazuri, datele furate includ numere de telefon, istoricul donațiilor și evenimentele la care oamenii au participat. Detaliile cardurilor de credit sau altor metode de plată nu ar fi fost atinse.

Blackbaud, cu sediul în Carolina de Sud, a refuzat să ofere o listă completă a instituțiilor afectate de atacul cibernetic, spunând că dorește să „respecte intimitatea clienților”.

„Majoritatea clienților noștri nu au fost afectați de acest incident”, a susținut compania.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Acest hacker este plătit de companii mari ca să le atace sistemele informatice

Hackerii ruşi încearcă să fure informaţii privind dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19

Hackerii pot ataca câteva zeci de mii de imprimante din cauza unei vulnerabilități

Hackeri chinezi şi iranieni, suspectaţi de spionaj asupra cercetărilor din SUA pentru un vaccin

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase