Home » Lumea digitală » Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care numeşte TikTok o „ameninţare” la securitatea naţională

Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care numeşte TikTok o „ameninţare” la securitatea naţională

Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care numeşte TikTok o „ameninţare” la securitatea naţională
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 09.08.2020

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv de interzicere a tranzacţiilor cu compania-mamă TikTok, ByteDance.

În ordinul executiv, Donald Trump a spune că constatat că „trebuie făcuţi paşi suplimentari pentru a face faţă situaţiei de urgenţă naţională în ceea ce priveşte lanţul de furnizare a serviciilor şi tehnologiilor în domeniul informaţiei şi comunicaţiilor”.

„Aplicaţiile mobile din Republica Populară Chineză continuă să ameninţe securitatea naţională”

„În mod specific,” adaugă el, „răspândirea în Statele Unite a aplicaţiilor mobile dezvoltate şi deţinute de companii din Republica Populară Chineză (China) continuă să ameninţe securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite.

În acest moment, trebuie luate măsuri pentru a rezolva ameninţarea reprezentată de o singură aplicaţie mobilă, în special, TikTok”, se mai arată în documentul semnat de preşedintele american.

TikTok a fost deja interzis pe telefoanele guvernamentale

Trump susţine că TikTok poate colecta date care ar putea permite China să urmărească angajaţii guvernului american şi să strângă informaţii personale pentru şantaj sau spionaj corporativ, scrie Mediafax.

Preşedintele american a declarat că Departamentul Securităţii Interne, Administraţia Securităţii Transporturilor (care supraveghează screeningul aeroportului din SUA) şi Forţele armate ale SUA au interzis deja TikTok pe telefoanele guvernamentale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase