Home » Lumea digitală » Un bărbat şi-a lăsat vecinii fără internet, zi de zi, la aceeași oră, timp de 18 luni. Cum a fost posibil

Un bărbat şi-a lăsat vecinii fără internet, zi de zi, la aceeași oră, timp de 18 luni. Cum a fost posibil

Un bărbat şi-a lăsat vecinii fără internet, zi de zi, la aceeași oră, timp de 18 luni. Cum a fost posibil
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 26.09.2020

Un locuitor din Ţara Galilor și-a lăsat zilnic tot satul fără internet, de fiecare dată la ora 7, când galezul îşi pornea vechiul televizor. A fost nevoie de 18 luni de investigaţii ca providerul să descopere cauza.

Un televizor second-hand a făcut praf infrastructura de internet într-o întreagă localitate din Țara Galilor.

Locuitorilor din Aberhosan (Ţara Galilor), le cădea internetul în fiecare dimineaţă, la ora 7. Cum era normal, aceştia au reclamat defecţiunea furnizorului de internet. Au urmat apoi 18 luni de investigaţii, de schimbat cabluri şi echipamente, fără niciun rezultat însă.

O interferenţă care bruia internetul în tot satul

Într-un final, unul dintre inginerii furnizorului de internet a adus un analizor de spectru cu care s-a plimbat pe la toţi abonaţii din sat.

Acesta a descoperit că fix la ora 7, când unul dintre locuitori deschidea televizorul, apărea pe reţea o interferenţă care bruia internetul în tot satul.

Un fenomen care nu exista pe vremuri

Mihai Bădici, inginer electronist, explică ce s-a întâmplat, potrivit Mediafax.

„Aici intervine un fenomen care nu exista pe vremuri. Internetul e bidirecţional spre deosebire de televiziunea clasică, aşa că semnalul, mai departe, este transmis de amplificatoare în toată reţeaua providerului şi de aici se pot întâmpla diverse bucurii. La televizoare este fenomenul pe care unii dintre noi şi-l mai amintesc, imaginea vălurită şi bâzâieli în difuzor, care indică în mod clar defecţiuni în circuitele de filtrare”, explică Mihai Bădici.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase