Home » Lumea digitală » Opţiunea Facebook care îți arată cine îți preia şi postează imaginile

Opţiunea Facebook care îți arată cine îți preia şi postează imaginile

Opţiunea Facebook care îți arată cine îți preia şi postează imaginile
Credit foto: Profimedia
Publicat: 25.09.2020

Facebook testează o opţiune pentru utilizatori prin care aceştia să evite încălcarea drepturilor de autor. Din noua opţiune Manager Drepturi se poate vedea dacă cineva a preluat o imagine şi a postat-o la rândul său.

Facebook le ia apărarea creatorilor de conţinut și testează o opţiune prin care utilizatorul se pote asigura că nimeni nu va folosi o imagine a sa fără acord.

Tot ce va trebui să facă utilizatorul este să intre în setări în categoria Manager Drepturi, să înregistreze toate detaliile despre fotografie şi să poată specifica în ce situaţie vrea să se aplice drepturile de autor. Dacă o altă persoană face acelaşi lucru, Facebook va decide în favoarea celui care a înregistrat drepturile primul.

După ce și-a înregistrat fotografia, utilizatorul este înştiinţat imediat dacă cineva foloseşte imaginea pe Facebook sau Instagram și este alegerea acestuia dacă îi permite sau nu.

Scandaluri legate de drepturile de autor pe imagini

Facebook nu a anunţat când va termina testele şi toţi utilizatorii vor benefia de această opţiune. Facebook, dar mai ales Instagram au avut multe scandaluri legate de drepturile de autor pe imagini.

„Dacă postezi fotografiile tale pe Facebook, Instagram sau un blog este foarte important să cunoşti contextul. Internetul rămâne un Vest Sălbatic, şi nu doar la persoanele din ţara ta trebuie să fii atent, ci întreaga lume. Aşa că fii inteligent! Înainte să postezi fotografiile tale pe Facebook sau Instagram, asigură-te că ai citit termenii şi condiţiile pentru acea reţea de socializare”, spune Ian Corzine, avocat social media, citat de Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase