Home » Lumea digitală » California va interzice vânzarea mașinilor care folosesc combustibili fosili până în 2035

California va interzice vânzarea mașinilor care folosesc combustibili fosili până în 2035

California va interzice vânzarea mașinilor care folosesc combustibili fosili până în 2035
Guvernatorul Californiei a semnat recent care interzice vânzarea autoturismelor care folosesc combustibili fosili. Credit foto: Pixabay
Publicat: 30.09.2020

Guvernatorul Californiei a semnat recent un ordin executiv care interzice vânzarea autoturismelor care folosesc combustibili fosili.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat un ordin executiv care solicită interzicerea completă a vânzării oricărei mașini noi și camioane ușoare pe benzină în statul său până în 2035, relatează LA Times, într-un efort de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. De asemenea, camioanele cu sarcină medie sau grea vor trebui să prezinte emisii zero până în 2045, notează Futurism.

Trebuie precizat faptul că locuitorii din California vor avea în continuare dreptul de a deține astfel de mașini care folosesc benzină sau motorină și de a le vinde ca mașini la mâna a doua.

Eforturi în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră

Dintre toate crizele simultane cu care ne confruntăm ca stat și aș argumenta ca națiune și dintr-o perspectivă globală, niciuna nu este mai importantă, niciuna nu ne afectează mai puternic decât criza climatică”, a spus Newsom într-o conferință.

Acesta este cel mai important pas pe care statul nostru îl poate face pentru a combate schimbările climatice”, a adăugat guvernatorul. „Mașinile noastre nu ar trebui să înrăutățească incendiile de vegetație sau să creeze mai multe zile în care aerul este poluat. Mașinile nu ar trebui să topească ghețarii sau să ridice nivelul mării, amenințându-ne plajele și coastele”.

Newsom a anunțat, de asemenea, că acum încearcă să pună capăt fracturării hidraulice, un mod extrem de perturbator și potențial periculos de extragere a petrolului și gazului, în statul său până în 2024. Newsom speră că acțiunile sale vor stimula producătorii de automobile să reducă costul alternativelor pentru vehiculele care folosesc combustibili fosili.

Citește și:

Un consorțiu suedez vrea să transporte mașini peste Atlantic cu ajutorul unor nave speciale

Uber investeşte 800 de milioane de dolari ca să-și ajute șoferii să treacă la mașini electrice

Un nou tip de baterie litiu-ion ar putea revoluționa smartphone-urile, laptopurile sau mașinile electrice

Un hacker susține că a preluat controlul întregii flote de mașini electrice Tesla

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase