Home » Lumea digitală » Nikola Motors a cumpărat designul primului său camion

Nikola Motors a cumpărat designul primului său camion

Publicat: 30.09.2020
Nikola Motors a cumpărat designul primului său camion
Un angajat al Nikola susține că clipul de prezentare al unui camion electric din 2018 ar fi fost trucat. Credit foto: Nikola Motors

Designul primului camion prezentat de startup-ul Nikola a fost cumpărat de către fondatorul companiei, Trevor Milton, de la un designer din Croația, potrivit Financial Times (FT).

Rivala Tesla a susținut acest lucru după ce compania Nikola Motor a dat-o în judecată pe motiv că a copiat acest design pentru propriul său camion, Semi.

Milton a susținut că a început lucrul la designul Nikola One în 2013, în „pivnița lui”. Ulterior, în 2015 a fost angajat designerul Steve Jennes, iar costul final de dezvoltare a fost de câteva milioane de dolari, potrivit plângerii depuse de Nikola Motor împotriva Tesla.

Designul Nikola One a costat câteva mii de dolari

De fapt, proiectul a fost cumpărat din Europa în 2015, de la Adriano Mudri din Croația, susțin două surse ale FT. Tranzacția a avut loc pe când Milton a vizitat producătorul de supercar-uri Rimac din statul european. Mudri lucra pentru constructorul auto.

Tesla l-a indicat pe Mudri ca fiind adevăratul autor al designului, dar nu a oferit detalii despre tranzacție. Potrivit FT, Milton a plătit câteva mii de dolari pentru proiectul de camion futurist, numit „Road Runner” de către autorul lui.

Nikola a recunoscut în cele din urmă că a licențiat designul lui Mudri, dar a transmis că acest lucru este ceva obișnuit. Potrivit companiei, croatul nu a făcut parte din echipa care a dezvoltat Niokola One, iar proiectul lui este diferit de cel final.

Citește continuarea pe Go4it!

Fondatorul Nikola Motors a demisionat din cauza acuzațiilor aduse companiei

Nikola Motors, competitor al Tesla, și-ar fi făcut reclamă cu un camion electric nefuncțional

General Motors lansează un Hummer electric care să rivalizeze cu Cybertruck

UE a decis: Norme mai stricte privind emisiile de CO2 pentru autoturisme şi camionete

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase