Home » Lumea digitala » O companie franceză are un plan pentru a extinde capacitatea bateriilor Li-ion

O companie franceză are un plan pentru a extinde capacitatea bateriilor Li-ion

Popovici Adrian 10.17.2020
O companie franceză are un plan pentru a extinde capacitatea bateriilor Li-ion

Nawa Technologies promite triplarea capacității acumulatorilor Li-ion.

Potrivit companiei franceze Nawa Technologies, acumulatorii Li-ion încă nu și-au atins potențialul maxim, existând loc pentru creșteri substanțiale a capacității de înmagazinare a energiei, obținute folosit un nou tip de electrod capabil să mărească de până la 3x capacitatea de stocare, respectiv, 10x viteza de încărcare.

Dacă promisiunea se materializează, am putea ajunge să alimentăm mașina electrică aproape în timpul alocat unui plin de benzină, folosind stații de încărcare capabile să furnizeze un curent de încărcare suficient de mare.

Acumulatori Li-ion cu de până la 6x capacitatea celor actuali

Deja activă pe segmentul ultra-capacitoarelor, compania încearcă să aducă inovațiile create în lumea acumulatorilor Li-ion, oferind avantaje ne natură să încurajeze tranziția mai rapidă la vehicule cu propulsie electrică.

Potrivit companiei, totul se rezumă la modul în care substanța reactivă (litiu) este reținută în electrodul bateriei și direcția schimbului de ioni prin care energia stocată în formă chimică este eliberată ca și electricitate. Generația actuală de electrozi folosește o combinație de pudre, aditivi și lianți, aplicați unui substrat de carbon, produsul finit semănând mai degrabă cu o porție amestecată de spagetti. Drept consecință, procesul de încărcare/descărcare este în mare parte haotic, schimbul de energie fiind perturbat de iregularitățile electrodului, reducând capacitatea și curentul maxim furnizat în sarcină.

Citește continuarea pe Go4it!

Cercetătorii germani susțin că au creat o baterie care este eficientă și rezistă mult mai bine la temperaturi ridicate

Un nou tip de baterie litiu-ion ar putea revoluționa smartphone-urile, laptopurile sau mașinile electrice

Tesla lucrează la o baterie care va mări considerabil autonomia modelelor sale

Încărcarea wireless afectează durata de viaţă a bateriei telefonului