Home » Lumea digitala » O femeie se judecă de patru ani cu Apple, după ce soțul a murit înainte să îi poată da parola la cont

O femeie se judecă de patru ani cu Apple, după ce soțul a murit înainte să îi poată da parola la cont

Ioana Scholler 10.25.2020
O femeie se judecă de patru ani cu Apple, după ce soțul a murit înainte să îi poată da parola la cont
Sursa foto: Unsplash

O femeie din Canada se află de 4 ani într-un proces Apple. Carol Anne Noble cere acces la contul Apple aflat pe numele soţului ei care a decedat. Apple refuză să-i ofere acces la contul care conţine ultimele clipuri ale soţului ei.

O văduvă din Canada se războieşte de patru ani cu Apple. Femeia cere să primească acces la contul soţului ei care a decedat în 2016.

Femeia cere acces la contul soţului ei care a murit în 2016

Soţul lui Carol Anne Noble şi-a pierdut viaţa din cauza unei forme rare de cancer la măduvă. A trecut 6 luni prin chinuri şi a documentat fiecare moment cu ajutorul unui iPhone. Spera să îşi revină şi să povestească experienţa.

„Ultimele lui cuvinte au fost: acum tu trebuie să scrii cartea”, poveşte Carol Anne.

Nu este prima dată când Apple refuză să ofere acces la conturi

Bărbatul a murit la sfârşitul lui 2016, înainte să-i transmită parola la contul Apple soţiei. Acum, femeia caută de 4 ani să convingă compania americană să-i permită acces la cont. Apple refuză: cere ordin de la judecător care poate costa de la 2.000 de dolari în sus, potrivit Mediafax.

Nu este prima dată când Apple refuză să ofere acces la conturile pe care le deţine. A fost implicată chiar într-un proces cu FBI după atacul terorist din California din 2015. A refuzat atunci să creeze un software care să deblocheze iPhone-ul atacatorului. FBI s-a folosit până la urmă de un terţ care a reuşit să deblocheze telefonul.