Home » Lumea digitală » Mașinile electrice ar putea readuce bancheta din față

Mașinile electrice ar putea readuce bancheta din față

Mașinile electrice ar putea readuce bancheta din față
Publicat: 10.11.2020

Unele modele de mașini electrice revin la bancheta din față, înlocuind astfel cele două scaune din față cu care suntem obișnuiți.

În secolul trecut, multe automobile aveau în față o banchetă, la fel ca și în spate. Această soluție era potrivită pentru realitățile de după cel de-al Doilea Război Mondial, mai ales în America. În primul rând erau preferate mașinile mari. În acestea, mai mulți membri ai aceleași familii puteau încăpea, iar cinematografele în aer liber de tip „drive-in ”, în care oamenii stăteau în automobile, erau foarte populare.

Ulterior, bancheta din față a dispărut, iar locul ei a fost luat de două scaune separate. Asta deoarece oamenii au început să își dorească mașini mai mici și mai sportive, cu consum mai redus și mai ușor de parcat în orașele din ce în ce mai aglomerate. Mai mult, în Europa mașinile cu banchetă în partea din față nu au fost niciodată prea populare, iar soldații americani întorși acasă se obișnuiseră cu vehiculele de acolo. Totodată, centurile de siguranță oferă protecție mai bună în cazul scaunelor.

Posibile noi design-uri ale mașinilor electrice

În mașinile electrice, însă, bancheta din față ar putea reveni, mai ales pe modelele cu un grad ridicat de autonomie. Asta deoarece aceste vehicule nu au schimbător de viteze de tip manetă, iar multe dintre butoanele fizice au fost înlocuite de sisteme bazate pe ecrane tactile. Totodată, lipsește canalul de sub mașină prin care trec țevile de evacuare a gazelor de așapament, iar podeaua din cabină poate să fie plată.

Citește continuarea pe Go4it!

Cât costă întreținerea unei mașini electrice?

Uber investeşte 800 de milioane de dolari ca să-și ajute șoferii să treacă la mașini electrice

Un hacker susține că a preluat controlul întregii flote de mașini electrice Tesla

Ambiţia Turciei: maşini electrice produse în totalitate în ţară

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase