Home » Lumea digitală » Când va renunța Firefox la Adobe Flash?

Când va renunța Firefox la Adobe Flash?

Când va renunța Firefox la Adobe Flash?
Publicat: 26.11.2020

Moartea Adobe Flash este un subiect pe care îl discutăm de mai bine de zece ani, dar niciodată acest „eveniment” nu a fost mai aproape decât acum.

Microsoft a anunțat că Flash nu va mai rula pe Internet Explorer, a venit și momentul ca Mozilla să confirme că începând din luna ianuarie, Firefox 85 nu va mai permite rularea de aplicații web în format Flash.

Flash nu va mai exista pe internet pentru prea multă vreme

Conform Mozilla, versiunea Firefox 85 va fi lansată pe 26 ianuarie 2021, iar aceasta nu va oferi niciun fel de suport pentru Adobe Flash. Orice plugin sau aplicație web în acest format nu vor mai fi compatibile cu noua versiune de browser. Nu este clar dacă și variantele mai vechi ale Firefox vor înceta să funcționeze cu Flash, dar plug-in-ul va dispărea complet de pe internet înainte de acea dată.

Adobe nu va mai oferi download-ul pentru Adobe Flash, deci nu va mai exista o metodă oficială simplă pentru a instala conținutul de acest gen. Chiar și Adobe spune că vor apărea noi riscuri de infectare cu malware pentru utilizatorii care vor încerca să descarce pachetul de instalare pentru flash din surse neoficiale. Totuși, oricine folosește Flash în zilele noastre se supune multor riscuri oricum.

Citește continuarea pe Go4it!

Firefox ia măsuri care să limiteze capacitatea de a urmări activitatea utilizatorilor săi

Ce aduce noul update al Firefox?

Mozilla recomandă: Actualizaţi urgent cea mai nouă versiune Firefox

Amazon, Facebook, Google şi Apple au profitat de poziţia lor pentru a elimina concurența – raport

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase