Home » Lumea digitală » 5 trucuri care te ajută să alegi un gadget bun

5 trucuri care te ajută să alegi un gadget bun

5 trucuri care te ajută să alegi un gadget bun
Gadgeturile reprezintă cadoul perfect pentru toate vârstele.
Publicat: 23.12.2020

Era tehnologiei inteligente aduce cu sine o serie de avantaje deloc de neglijat. Nu ne mai putem imagina cum ar fi viața fără telefon mobil, cum ne-am orienta fără Google Maps și, în general, cum ne-am descurca fără o multitudine de gadgeturi care preiau o parte serioasă din treburile zilnice.

Device-urile smart și aplicațiile ne aduc aminte să ne hidratăm, supraveghează copiii, monitorizează sănătatea, iar dacă suntem distrați, ne ajută să ne găsim portofelul și cheile casei.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și curând va începe cursa pentru cadouri. Gadgeturile reprezintă cadoul perfect pentru toate vârstele, însă, din multitudinea de device-uri existente pe piață, poți să te întrebi cum să-l alegi pe cel mai potrivit.

Dacă te afli în această situație, iată 5 trucuri care te ajută să alegi un gadget bun:

  1.  Mulți ar dori probabil să găsească sub bradul de Crăciun un telefon performant. Cum îl alegi pe cel mai bun?Designul, bateria, performanța, numărul de camere și calitatea pozelor, viteza de încărcare și raportul calitate/preț sunt criterii pe care trebuie să le avem în vedere, potrivit blogului Zoom. Însă, trebuie ținut cont și de preferințele celui care îl va utiliza, dar și de bugetul alocat.
  2.  Dacă gadgetul pe care vrei să-l achiziționezi este un smartwatch, trebuie să fii atent la tipul ecranului, spațiul de stocare și, cel mai important lucru, compatibilitatea cu telefonul mobil. Acestea se conectează via Bluetooth, dar compatibilitatea variază între sistemele de operare. Însă cele mai frecvente sunt Android și iOS. Autonomia este un alt criteriu de luat în seamă atunci când alegi un smartwatch, precum și aplicațiile la care ai acces.
  3. Deși cărțile în format fizic au farmecul lor, tot mai multe persoane preferă eBook reader. Dacă ești în căutarea unui astfel de gadget pe care Moș Crăciun să-l pună sub bradul unui iubitor de cărți trebuie să urmărești următoarele aspecte: să aibă ecran de tip e-ink, antireflexie, ca să permită cititul cu ușurință, touchscreen, să fie ușor portabil și să aibă viteză mare de descărcare a cărților.
  4. Pentru adolescenți, dar nu numai, cadoul mult așteptat de Crăciun poate fi o consolă de gaming. Ca să o alegi pe cea mai bună trebuie să ții cont de generația sa. Bineînțeles, dacă va fi abia lansată și prețul va fi pe măsură, așadar poți opta pentru una de generație mai veche, dar nu foarte, ca să te poți bucura de noile funcționalități. Cea care îți permite să accesezi mai multe tipuri de jocuri, oferă servicii de gaming online, are putere mare de procesare și bandă de memorie la fel, cu mai multe aplicații de streaming gratuite e o alegere bună.
  5. Pentru iubitorii de muzică, un iPod de cea mai bună calitate este un cadou inspirat. Ca să-l alegi pe cel mai bun trebuie să te asiguri că poate fi folosit cu ușurință și nu incomodează nici în timpul activităților sportive. Capacitatea de stocare este un alt criteriu de care trebuie să ții cont, la fel ca și de autonomie sau de calitatea sunetului. Un iPod care blochează zgomotul ambiental și permite audio sharing e printre cele mai bune opțiuni, după cum aflăm de la PC Magazine.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase