Home » Lumea digitală » Cum pot schimba gadgeturile folosite în exces comportamentul copiilor

Cum pot schimba gadgeturile folosite în exces comportamentul copiilor

Cum pot schimba gadgeturile folosite în exces comportamentul copiilor
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 15.05.2021

Folosirea în exces a gadgeturilor poate duce la schimbări de comportament în rândul copiilor. Adolescenţii pot devenii mai anxioşi, agresivi sau nervoşi, spun psihologii.

Prea mult timp petrecut în faţa tabletei sau a telefonului poate produce schimbări în comportamentul copilului. Acesta preferă să se izoleze şi astfel apare lipsa de comunicare.

Anyela este în clasa a VII-a la o şcoală din Capitală şi ea foloseşte mereu gadgeturile, atât pentru şcoală, cât şi pentru distracţie. Preferă oricând convorbirile virtuale în locul celor reale. Crede că stările de anxietate pe care le simte provin mai mult din cauza izolării, nu pentru că petrece timp pe tabletă.

„Mi-au spus şi m-au certat spunându-mi că stau foarte mult pe tabletă şi pe telefon. Eu nu văd ceva nasol în această situaţie. Corect, poate mă culc târziu din cauza aceasta, dar în rest mi se pare chiar un beneficiu”, a spus Anyela Bălan, elevă.

„Aceşti copii nu mai ştiu să relaţioneze în mod firesc”

Eugenia Deconu a observat cum copilul ei a devenit mai anxios şi închis în el. Tocmai de aceea încercă să îi impună o limită pentru timpul petrecut online, potrivit Mediafax.

„Într-adevăr e mai trist, e mai puţin interesat de diverse activităţi. Noi înţelegem că timpul petrecut online este timpul petrecut cu prietenii lui care sunt online, este o formă de socializare, dar nu se compră cu activităţile fizice, cu interacţiunea fizică, cu socializarea propriu-zisă”, a afirmat Eugenia Deaconu, părinte.

Cu cât copilul înaintează în vârstă, cu atât părintelui îi este mai greu să se impună.

„Aceşti copii nu mai ştiu să relaţioneze în mod firesc, în mod real. Au dificultăţi în a-şi exprima emoţiile într-un mod natural şi în lumea reală. Copiii devin foarte anxioşi, foarte furioşi, foarte nervoşi, câteodată foarte agresivi”, a spus Bianca Popescu, psiholog.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase