Home » Lumea digitală » Dispute în familie, din cauza actualizărilor de dispozitive. 35% dintre adulți se ceartă din acest motiv

Dispute în familie, din cauza actualizărilor de dispozitive. 35% dintre adulți se ceartă din acest motiv

Dispute în familie, din cauza actualizărilor de dispozitive. 35% dintre adulți se ceartă din acest motiv
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 13.06.2021

35% dintre adulți se ceartă cu membrii familiei cu privire la actualizarea dispozitivelor. Este rezultatul unui sondaj comandat de Kaspersky și realizat în zeci de țări din întreaga lume.

Specialiștii de la Kaspersky au dorit să exploreze atitudinea utilizatorilor față de actualizarea dispozitivelor și au constatat că activitatea a devenit o problemă de familie. Potrivit cercetării, mai mult de jumătate dintre respondenții care au familie (62%) sunt de acord că rudele în vârstă și copiii au nevoie de ajutor pentru actualizarea dispozitivelor.

În plus, actualizările pot afecta relațiile de acasă, 35% dintre oameni recunoscând că au dispute cu membrii familiei pe această temă.

Specialiștii spun că disputele dintre membrii familiei cu privire la dezinteresul sau reticența lor față de aceste actualizări regulate nu reprezintă un lucru surprinzător, dat fiind faptul că 34% dintre adulții chestionați consideră că instalarea actualizărilor este frustrantă și enervantă.

„Instalarea actualizărilor devine o adevărată chestiune de familie”

Sondajul arată, de asemenea, că, indiferent dacă locuiesc singuri sau cu familia, 77% dintre adulți instalează, de obicei, singuri actualizări pe dispozitive, acasă. Cazurile în care indivizii sunt responsabili de propriile gadget-uri sunt mai puțin frecvente (12%). În același timp, potrivit persoanelor chestionate, partenerii lor (7%) și copiii (4%) actualizează rareori dispozitivele, potrivit Mediafax.

„Deoarece aproape toți membrii familiilor moderne folosesc gadget-uri, instalarea actualizărilor devine o adevărată chestiune de familie. Rezultatele cercetării arată că, practic, toți membrii familiei sunt implicați într-o anumită măsură în acest proces. Vedem că mai mult de o treime (35%) dintre respondenți chiar se ceartă cu membrii familiei pe tema importanței actualizărilor, ceea ce arată, probabil, cât de serios abordează utilizatorii siguranța lor și a celor dragi, în mediul online. Instalarea la timp a actualizărilor permite nu numai accesul la funcții și interfețe noi, ci și menținerea unui nivel ridicat de securitate a dispozitivului. Acest lucru va păstra datele personale ale tuturor membrilor familiei în siguranță, și va asigura funcționarea rapidă și optimă a tuturor dispozitivelor”, a declarat Marina Titova, reprezentantul Kaspersky.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase