Fuziune între mărcile de smartphone-uri OnePlus și Oppo

19 06. 2021, 14:00
OPPO A31

OnePlus a anunţat fuzionarea cu Oppo, devenind un sub-brand al acestuia. Totuși, noile telefoane OnePlus lansate vor continua să poarte acest nume.

După ce au început colaborarea de ceva timp, cele două companii de smartphone-uri fuzionează, OnePlus devenind un sub-brand Oppo. Ambele mărci sunt deţinute de BBK Electronics, astfel încât mişcarea pare să aibă în principal legătură cu punerea în comun a mai multor resurse şi formalizarea relaţiei lor de lucru, potrivit Engadget.

Cofondatorii OnePlus, Pete Lau şi Carl Pei, au lucrat anterior împreună la Oppo. Lau, care este CEO OnePlus, a preluat un al doilea rol ca director de produs al Oppo în mai 2020.

„De atunci, am cuplat o serie de echipe împreună cu Oppo pentru a ne eficientiza mai bine operaţiunile şi pentru a valorifica resurse suplimentare. După ce am văzut un impact pozitiv din aceste schimbări, am decis să integrăm organizaţia noastră în Oppo”, a spus Pete Lau.

Oportunități pentru OnePlus

Mișcarea îi va oferi lui OnePlus resurse suplimentare pentru a dezvolta produse mai bune, potrivit spuselor lui Lau. „De asemenea, ne va permite să fim mai eficienţi, de exemplu, aducând actualizări software mai rapide şi mai stabile pentru utilizatorii OnePlus”, a scris el.

Deşi OnePlus se află acum sub umbrela Oppo, Lau a spus că va rămâne operat independent. OnePlus va avea în continuare propriile sale produse şi evenimente şi va continua să se apropie de clienţi direct.