Home » Știință » OPPO își creează laborator de inovație 5G

OPPO își creează laborator de inovație 5G

OPPO își creează laborator de inovație 5G
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 08.01.2021

OPPO a anunțat înființarea unui laborator de inovație 5G în centrul său de cercetare și dezvoltare din Hyderabad, India, pentru a continua dezvoltarea tehnologiilor de bază pentru produsele din ecosistemele conectate 5G.

Înființarea acestui nou laborator este un pas îndrăzneț pentru OPPO, continuând promovarea comercializării tehnologiei 5G și în același timp propulsează prezența tehnologică a Indiei într-un domeniu care avansează cu rapiditate.

Tehnologia 5G a fost întotdeauna o direcție esențială în dezvolatare tehnologică a OPPO, iar India este una dintre cele mai importante piețe, în care apreciem foarte mult talentele locale,” a afirmat Levin Liu, Șef al Institutului de cercetare OPPO.

Prin înființarea laboratorului 5G din India, ne propunem să aducem mai multă inovație în domeniul tehnologiilor de bază din ecosistemul 5G și, împreună cu partenerii noștri, să susținem tranformarea industriei”, a mai spus el.

Accelerarea evoluției tehnologice

Această extindere a capacităților de cercetare și dezvoltare se suprapune strategei 3+N+Xa brandului, unde N reprezintă numărul de capabilități esențiale în care OPPO se poziționează în avangardă, inclusiv tehnologia 5G, inteligența artificială și conectivitatea. Laboratorul va contribui la accelerarea evoluției tehnologice din toate aceste domenii.

În calitate de jucător activ pe piața 5G, OPPO a contribuit la formularea standardelor 5G, la dezvoltarea de produs și a aplicabilității tehnologiei și la inovația în domeniu.

De asemenea, în 2015 a fost singurul producător de dispozitive care a contribuit la eforturile globale de susținere a standardului unificat al 3GPP. Din luna septembrie a acestui an, a înregistrat la 3GPP (3rd Generation Partnership Project) peste 3000 de propuneri în legătură cu standardul 5G și a declarat peste 1000 de familii de patente de standard 5G la ETSI (European Telecommunications Standards Institute).

Trei noi laboratoare în India

Pentru a grăbi dezvoltarea comercială a tehnologiei 5G pe piețele globale, OPPO colaborează îndeaproape cu parteneri de top din industrie precum Ericsson și Qualcomm.

În 2020, compania a reușit realizarea cu succes a unor apeluri de voce și date peste o rețea comercială 5G standalone în Elveția. În plus, a organizat primul apel 5G prin WhatsApp din India. Până în prezent, a încheiat parteneriate cu peste 50 de organizații din întreaga lume pentru a livra servicii 5G.

În India va înființa și trei laboratoare suplimentare, complet funcționale, dedicate tehnologiilor pentru camere, încărcare și baterie și perfomanța smartphone-urilor. Aceste laboratoare se vor concentra pe dezvoltarea celor mai noi și mai avansate tehnologii, care vor putea fi utilizate ulterior peste tot în lume.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase