Home » Lumea digitală » Mufă unică pentru încărcătoare de telefoane mobile şi dispozitive în țările din Uniunea Europeană

Mufă unică pentru încărcătoare de telefoane mobile şi dispozitive în țările din Uniunea Europeană

Mufă unică pentru încărcătoare de telefoane mobile şi dispozitive în țările din Uniunea Europeană
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 22.08.2021

Comisia Europeană va propune luna viitoare o legislaţie prin care va impune o mufă unică pentru încărcătoarele pentru telefoane mobile şi alte dispozitive în spaţiul comunitar, scrie Euractiv, care citează surse apropiate situaţiei.

Comisia Europeană promovează de peste un deceniu ideea unui sistem de încărcare care să se potrivească la toate dispozitivele.

Iniţiativa vine din partea cuplului Solomon Passy – Gergana Passy, cetăţeni bulgari şi a fost preluată de comisarul european Günter Verheugen pe când era şef peste industrie şi companii, scrie Mediafax.

Dacă va avea succes, inițiativa va afecta Apple mai mult decât pe rivalii acestuia deoarece are un sistem propriu de conectare şi încărcare a dispozitivelor mobile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase