Home » Lumea digitală » Două anchete asupra platformei TikTok, în Europa

Două anchete asupra platformei TikTok, în Europa

Două anchete asupra platformei TikTok, în Europa
Credit foto: Profimedia
Publicat: 20.09.2021

Principala autoritate de securitate a datelor din Uniunea Europeană a deschis două anchete asupra platformei chinezeşti de video-sharing TikTok, decizie luată pe fondul procesării datelor personale ale copiilor şi transferării informaţiilor personale către China.

Comisia de Protecţie a Datelor din Irlanda, care este autoritatea de top a UE întrucât multe dintre cele mai mari firme tech din lume au birourile regionale în Irlanda, poate impune amenzi de până la 4% din veniturile înregistrate la nivel global., potrivit Reuters.

În august, aplicaţia a anunţat o serie mai strictă de controale de securitate pentru adolescenţi, intenţionând să adreseze în acest mod criticile conform cărora TikTok nu a reuşit să protejeze copiii împotriva publicităţii ascunse şi conţinutului neadecvat.

Deţinută de compania chineză ByteDance, TikTok a devenit rapid una dintre cele mai populare aplicaţii din lume, cu o notorietate extrem de mare în rândurile adolescenţilor.

Prima anchetă ia în vizor „procesarea datelor personale pe fondul setărilor pentru utilizatorii mai mici de 18 ani şi măsurilor de confirmare a vârstei pentru persoanele de până în 13 ani”, reiese dintr-o declaraţie a Comisiei.

TikTok, anchetată pentru transferarea de informaţii personale către China,

A doua anchetă se va concentra asupra transferării de informaţii personale către China, autorităţile urmând să decidă dacă ByteDance se conformează legilor europene cu privire la date.

Comisia irlandeză a emis luna aceasta o amendă record de 225 de milioane de euro pentru serviciul de mesagerie WhatsApp, deţinut de Facebook, sub Regulamentul General de Protecţie a Datelor (GDPR), creat de UE în 2018.

Autorităţile din Dublin au efectuat anul trecut 27 de investigaţii internaţionale, incluzând aici 14 anchete lansate asupra Facebook şi subsidiarelor sale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase