Home » Lumea digitală » Amazon îi face concurență lui Elon Musk. Vrea să lanseze încă 4.538 de sateliți

Amazon îi face concurență lui Elon Musk. Vrea să lanseze încă 4.538 de sateliți

Amazon îi face concurență lui Elon Musk. Vrea să lanseze încă 4.538 de sateliți
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.11.2021

Compania Kuiper Systems LLC, deținută de Amazon a cerut autorităților de reglementare din SUA permisiunea de a lansa încă 4.538 de sateliți care i-ar consolida prezența în spațiu, în încercarea de a concura cu SpaceX a lui Elon Musk pentru a obține clienți pentru servicii de bandă largă din spațiu.

Bloomberg precizează că, dacă va primi aprobarea, Kuiper ar ajunge la un total de 7.774 de sateliți, conform unui dosar depus joi la Comisia Federală pentru Comunicații.

Kuiper și Space Exploration Technologies Corp. a lui Elon Musk au cereri depuse la FCC pentru flote de sateliți pe orbita joasă a Pământului. Companiile s-au confruntat în ultimele luni, Amazon susținând că SpaceX nu a îndeplinit cerințele de reglementare. SpaceX a respins criticile ca fiind irelevante.

SpaceX s-a impus ca lider în domeniul spațial

SpaceX s-a impus ca lider în domeniul spațial, după ce a lansat cel puțin 1.700 dintre sateliții săi de bandă largă Starlink și are în plan alte mii de sateliți.

Amazon a obținut anterior aprobarea FCC pentru 3.236 de sateliți și spune că va lansa doi sateliți prototip la sfârșitul anului viitor.

OneWeb, cu sediul la Londra, construiește o flotă de 648 de sateliți. La 3 noiembrie, Boeing Co. a obținut permisiunea FCC pentru o flotă de 147 de sateliți de comunicații.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase