Home » Lumea digitală » Kaspersky lansează un joc video care poate să fie jucat și la serviciu

Kaspersky lansează un joc video care poate să fie jucat și la serviciu

Kaspersky lansează un joc video care poate să fie jucat și la serviciu
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 03.02.2022

Compania Kaspersky lansează un joc video care poate fi jucat la serviciu. Este vorba despre un joc de securitate cibernetică, intitulat [Dis]connected.

Conform Mediafax, aventura interactivă este o explorare a rutinei zilnice a unei persoane în viitorul apropiat, care caută să mențină un echilibru sănătos între muncă și viață și să aibă succes atât în carieră, cât și în relațiile sociale.

Jocul demonstrează în mod realist beneficiile comportamentului sigur și poate fi folosit pentru a consolida ceea ce angajații au învățat deja. Este astfel potrivit pentru proiecte educaționale și media la nivel național, mai spun reprezentanții Kaspersky.

Inovație în piața muncii

În joc, jucătorii trăiesc o zi (24 de ore) dintr-un viitor în care asistenții inteligenti pot găti micul dejun, iar casele subacvatice și augmentarea umană au devenit normale.

Personajul definit în jocul video trebuie să rezolve simultan o serie de sarcini de serviciu, iar alegerile sunt interconectate cu cele ale altor jucători. Povestea are mai multe finaluri alternative în funcție de deciziile luate.

Utilizatorii vor primi un rezumat al ratei lor personale de succes în gestionarea proiectului și a vieții lor personale, precum și o evaluare a abilităților și cunoștințelor lor în materie de securitate.

Concluzia specialiștilor este că jocul îmbunătățește gradul de conștientizare a securității cibernetice în rândul cetățenilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase