Home » Lumea digitală » Veniturile Alphabet au avut o creștere explozivă în T4 2021

Veniturile Alphabet au avut o creștere explozivă în T4 2021

Veniturile Alphabet au avut o creștere explozivă în T4 2021
Foto: Shutterstock
Publicat: 05.02.2022

Alphabet, compania care deține Google, a raportat în T4 2021 venituri de 61,9 mld. dolari, în creştere cu 33% faţă de 46,43 mld. în T4 2020.

Rezultatele au au depăşit estimările de pe Wall Street şi au trimis acţiunile gigantului american la o creştere de 8,7% în pretranzacţionare.

”În T4 am înregistrat o creştere puternică pe segmentul de advertising, care a ajutat milioane de business-uri să prospere şi să găsească noi clienţi. De asemenea, am înregistrat vânzări record pentru noul telefon Pixel, în ciuda problemelor din lanţurile de aprovizionare, iar business-ul nostru de Cloud continuă să crească puternic”, a spus Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet.

Veniturile Alphabet au crescut cu o treime

Veniturile totale din advertising s-au ridicat la 61,2 miliarde de dolari, versus 46,2 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, o creştere de 33%.

Vânzările de reclame pe YouTube au continuat de asemnea să crească, ajungând la 8,6 mld. dolari, faţă de 6,9 mld. în T4 2020. Veniturile din cloud au înregistrat o creştere spectaculoasă de 45%, la 5,5 miliarde de dolari.

Venitul trimestrial net a fost de 20,6 miliarde de dolari, comparativ cu 15,2 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase