Home » Maratoanele Descopera » Femei celebre » Amelia Earhart, prima femeie pilot care a zburat peste Atlantic. VIDEO

Amelia Earhart, prima femeie pilot care a zburat peste Atlantic. VIDEO

Amelia Earhart, prima femeie pilot care a zburat peste Atlantic. VIDEO
Publicat: 05.03.2015
Amelia Earhart a fost o prima ”eroină” americană modernă apreciată pentru curajul şi succesele sale într-o ”lume a bărbaţilor”. Earhart a fost prima femeie care a zburat singură deasupra Oceanului Atlantic şi prima femeie care a traversat Statele Unite ale Americii în timpul unui zbor fără oprire.

Amelia Earhart s-a născut pe 24 iulie 1897, în Atchison, Kansas. Ea a devenit o celebritate de talie mondială la începutul anilor 1930, când a stabilit mai multe recorduri în domeniul aviaţiei, cu ajutorul unui model de avion Lockheed Vega vopsit în roşu, pe care îl numea „micul ei autobuz roşu”.

După ce a absolvit liceul, Earhart a lucrat câţiva ani ca asistentă medicală în cadrul armatei. În 1919 a început să studieze medicina la Universitatea Columbia din New York. După un an a abandonat facultatea şi s-a întors la părinţi. În 1920 avea să zboare pentru prima dată cu avionul. Experienţa a marcat-o atât de mult încât a decis să devină pilot.

Costul unei ore de zbor se ridica la circa 1.000 de dolari în acea perioadă, astfel încât părinţii au refuzat să-i finanţeze şcoala. Tânăra a economisit pe cont propriu, iar în 1921 a luat primele ore. După numai şase luni şi-a cumpărat, din ultimii bani, un avion „Kinner Airster”, cu care a stabilit recordul de înălţime de zbor, pentru femei, cu o altitudine de 4300 m.

Earhart s-a mutat în SUA după divorţul părinţilor, unde a lucrat, la insistenţele mamei, ca învăţătoare şi asistent social, fiind nevoită să vândă avionul şi să-şi cumpere o maşină. În 1928 a intrat în atenţia presei internaţionale ca prima femeie pasageră care traversează cu avionul Oceanul Atlantic, fiind sărbătorită şi declarată „femeia anului”.

Succesele s-au ţinut lanţ. În 1932, ea a fost prima femeie care a zburat singură deasupra Oceanului Atlantic şi prima femeie care a traversat Statele Unite ale Americii în timpul unui zbor fără oprire.

Earhart a dispărut în 1937, deasupra Oceanului Pacific, în timp ce încerca să stabilească un record mondial, zburând în jurul lumii, deasupra ecuatorului.

Nimeni nu a mai aflat nimic despre ea, iar avionul nu a fost găsit. În anul 1991, în atolul izolat Nikumaroro din Oceanul Pacific a fost descoperită o bucată de aluminiu.

În luna martie, te provocăm să descoperi opt femei care au schimbat istoria.

Urmăreşte zilnic mini serialul nostru!

Sursă: ameliaearhart.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase