Home » Maratoanele Descopera » Femei celebre » „Femeie nu te naşti, devii”. Cine a fost Simone de Beauvoir, autoarea „Bibliei” feminismului – VIDEO

„Femeie nu te naşti, devii”. Cine a fost Simone de Beauvoir, autoarea „Bibliei” feminismului – VIDEO

Publicat: 07.03.2015
"Femeie nu te naşti, devii", mulţi au auzit aceste cuvinte, dar puţini sunt cei care ştiu cine le-a spus. Este vorba despre Simone de Beauvoir, o scriitoare franceză care a avut o influenţă marcantă asupra doctrinelor existenţialismului şi feminismului.

Simone de Beauvoir s-a născut la Paris, în anul 1908, şi a devenit cunoscută graţie volumele pe care le-a scris, dar şi datorită activităţii sale de activism politic.

Sursă: YouTube

Cea mai cunoscută lucrare a sa, văzută ca o adevărată „Biblie” a feminismului, s-a numit „Al doilea sex”. Aceasta prezenta o istorie a opresiunii feminine de-a lungul secolelor.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Romanul care i-a adus însă Premiul Goncourt, una dintre cele mai importante distincţii pe care le poate primi un scriitor francez, a fost „Mandarinii”.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Ea nu s-a căsătorit niciodată şi nu a avut copii, deşi a trăit o viaţă alături de filozoful şi militantul social, laureat al Premiului Nobel, Jean-Paul Sartre. Simone de Beauvoir a murit la vârsta de 78 de ani, la Paris.

În luna martie, te provocăm să descoperi opt femei care au schimbat istoria.Urmăreşte zilnic mini serialul nostru!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase