Home » D:News » Ce se ascunde în spatele unor coşmaruri frecvente. Copiii care visează urât pot suferi de boli grave

Ce se ascunde în spatele unor coşmaruri frecvente. Copiii care visează urât pot suferi de boli grave

Ce se ascunde în spatele unor coşmaruri frecvente. Copiii care visează urât pot suferi de boli grave
Publicat: 03.03.2014
Copiii care au frecvent coşmaruri, care se trezesc noaptea ţipând şi au vise foarte urâte, timp de mai mulţi ani, ar putea avea ulterior probleme grave de sănătate, se arată într-un studiu al fundaţiei caritabile YoungMinds.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista de specialitate Sleep. În cadrul studiului au fost evaluaţi 6.800 de copii, până la vârsta de 12 ani.

Cei mai mulţi copii au avut ocazional coşmaruri, dar 37% dintre ei au suferit de această problemă ani la rând. Un copil din 10 a suferit de pavor nocturn, tulburare de somn care apare de obicei de la vârsta de 3 ani până la 7 ani.

Aceşti copii au un risc mai mare să sufere ulterior de probleme psihice, cum sunt psihozele, halucinaţiile sau paranoia, se arată în studiu.

Aproximativ 47 din 1.000 de copii care au avut coşmaruri persistente au suferit ulterior episoade psihotice, se arată în studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Worwick.

Legătura dintre coşmaruri şi psihoză nu este foarte clară deocamdată. Cert este că în cazul copiilor mai mari, de 12 ani, acest risc creşte de 3.5 ori.

Unul dintre cercetători, profesorul Dieter Wolke, spune că visele urâte şi coşmarurile sunt normale, fiind considerate o problemă doar dacă sunt persistente.

O soluţie bună este stabilirea unui program regulat de somn pentru copii şi evitarea vizionării unor filme de groază.

Traumele sau atitudinea ostilă a unor colegi faţă de copil, umilirea lui, ar putea fi o altă cauză care poate declanşa ambele fenomene – coşmarurile şi psihozele.

Sursa: BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase