Home » Natură » Instincte de mamă. Abia îşi ţine capul deasupra zăpezii, dar refuză să îşi părăsească cuibul – LIVE STREAM

Instincte de mamă. Abia îşi ţine capul deasupra zăpezii, dar refuză să îşi părăsească cuibul – LIVE STREAM

Instincte de mamă. Abia îşi ţine capul deasupra zăpezii, dar refuză să îşi părăsească cuibul – LIVE STREAM
Publicat: 09.03.2015
Acvilele americane sunt părinţi dedicaţi, iar dovada acestei afirmaţii a fost oferită de o înregistrare realizată de o cameră video amplasată într-un Parc Naţional din Pennsylvania.

În imagini poate fi observată o acvila care nu părăseşte cuibul şi ouăle, deşi ninge, iar zăpada s-a strâns într-un strat gros pe spatele ei.

Pasărea nu se pune în pericol nemişcându-se de pe ouă, după cum explică naturalistul Jack Hubley. „Vedeţi stratul de zăpadă care o acoperă? Ce vă sugerează acesta? Vă spune că nu există foarte multe pierderi de căldură din corpul ei”, explică Hubley.

Sursă: YouTube

Practic, acvila se înfoaie şi astfel crează un strat izolator între piele şi zăpadă. Acvilele americane au, totodată, pe stomac o parte de piele fără pene care le ajută în procesul de incubare a ouălor prin utilizarea directă a căldurii corpului pentru a avea grijă ca acestea să stea la o temperatură corectă.

Puteţi urmări în timp real ce se mai întâmplă la cuibul acvilei AICI.

Sursă: iflscience.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase