Home » Natură » Povestea emoţionantă a pisicii Biso. A trăit cinci ani într-un perete, supravieţuind graţie generozităţii unui bătrân cu suflet mare

Povestea emoţionantă a pisicii Biso. A trăit cinci ani într-un perete, supravieţuind graţie generozităţii unui bătrân cu suflet mare

Publicat: 23.03.2015
Biso este o pisică specială. Ea poate fi considerată o supravieţuitoare. Timp de cinci ani a trăit într-un perete al unei staţii de metrou din Cairo.

Biso era un pisoi vagabond atunci când o altă pisică l-a bătut şi, speriat, s-a refugiat în peretele staţiei de metrou intrând printr-o mică gaură. Problemele lui au început atunci când nu a mai reuşit să iasă de acolo.

Un bătrân cu suflet mare, pe care toţi îl numesc unchiul Abdo, care ştia pisica încă de când era mică şi obişnuia să o hrănească, nu a uitat-o şi a vizitat-o timp de 5 ani.

FOTO: The Dodo    FOTO: The Dodo

Abdo, care avea un magazin de ochelari, chiar în apropierea staţiei de metrou, i-a adus mereu mâncare şi apă şi a hrănit-o prin gaura din perete. Nu a reuşit însă să îi convingă pe lucrătorii de la metrou să spargă peretele şi să elibereze pisica pentru că în Egipt o astfel de acţiune este considerată a fi una de sabotaj la adresa proprietăţii statului.

Recent însă, un necunoscut a observat coada pisicii ieşind din perete, a fotografiat-o şi a postat-o pe pagina de Facebook a unei asociaţii care se ocupă cu ajutorarea animalelor. Ulterior, cineva l-a surprins şi pe unchiul Abdo în timp ce hrănea pisica prin gaura din perete.

FOTO: The Cairo Post    FOTO: The Cairo Post

Imaginele au ajuns viral pe internet, iar reprezentanţii asociaţiei au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a putea elibera pisica. Au şi reuşit.

Atunci când angajaţii de la metrou au spart peretele, au descoperit că pisica trăia în mizerie, într-un spaţiu de doar 4 metri lungime şi 15 centimetri lăţime.

Înainte să poată pune mâna pe ea, Biso a fugit, dar ţinând cont legătura specială pe care o are cu bătrânul care a hrănit-o în tot acest timp, cel mai probabil se va întoarce în staţia de metrou.

Sursă: The Dodo, The Cairo Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase