Home » Natură » Sezonul cireşilor înfloriţi, declarat deschis în mod oficial, în Japonia – GALERIE FOTO

Sezonul cireşilor înfloriţi, declarat deschis în mod oficial, în Japonia – GALERIE FOTO

Publicat: 24.03.2015
Sezonul cireşilor înfloriţi, simbol al primăverii japoneze, a debutat oficial la Tokyo, luni, cu trei zile mai devreme decât în anii anteriori, a anunţat Agenţia de meteorologie din Japonia, informează Reuters.

Florile de cireş sunt unele dintre cele mai îndrăgite din Japonia, o ţară în care aceste inflorescenţe sunt considerate un simbol al noilor începuturi. În 2015, sezonul florilor de cireş a debutat luni, 23 martie, atunci când Agenţia de meteorologie din această ţară a declarat în mod oficial deschisă prima zi din sezonul florilor de cireş.

În ultimele zile, atenţia întregii naţiuni nipone s-a concentrat în special pe un cireş aflat în sanctuarul Yasukuni din Tokyo, unde, după numărarea a cinci flori deschise complet, situate la extremităţile unor ramuri ale acestui arbore oficial, experţii niponi au citit tradiţionala „declaraţie a înfloririi cireşilor” („kaika sengen”).

Această declaraţie a fost făcută cu trei zile mai devreme decât media anilor trecuţi şi cu două zile mai devreme decât în 2014, spre încântarea vizitatorilor sanctuarului Yasukuni.

Sezonul florilor de cireş durează în general o săptămână în Japonia.

Această frumuseţe efemeră, a cărei imagine face parte din iconografia tradiţională niponă, va dura doar câteva zile, dar japonezii vor profita de fenomen pentru a „transforma” parcurile, grădinile şi chiar cimitirele cu cireşi în arii vaste în care organizează picnicuri în general copioase.

Acest obicei denumit „hanami” („privitul florilor”) este unul dintre cele momentele cele mai apreciate de japonezii de toate vârstele, care adoră, totodată, să petreacă multe minute, goi, în izvoare vulcanice calde („onsen”) în mijlocul naturii.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase