Home » Natură » Urşii polari ar putea să dispară din cauza încălzirii globale

Urşii polari ar putea să dispară din cauza încălzirii globale

Urşii polari ar putea să dispară din cauza încălzirii globale
Publicat: 02.04.2015
Un nou studiu indică faptul că urşii polari ar putea fi următorii pe lista animalelor pe cale de dispariţie.

Încălzirea globală a alterat peisajul arctic astfel încât nu mai există suficientă hrană pe care aceştia o pot vâna în apă.

Animalele sunt nevoite să se descurce cu ce găsesc pe uscat, în principal fructe de pădure, ouă de pasăre şi, uneori, mamifere precum cerbii caribu.

”Dimensiunea mai mică şi densitatea scăzută a urşilor grizzly din zona arctică oferă indicii clare cu privire la limitările nutriţionale ale habitanţilor tereştri în ceea ce priveşte susţinerea unui număr semnificativ de urşi polari. Urşii grizzly şi urşii polari vor interacţiona din ce în ce mai mult şi vor intra în competiţie pentru resursele terestre”, notează Karyn Rode, autorul principal al studiului.

Urşii polari, la fel ca urşii grizzly, sunt mamifere foarte mari şi prin urmare consumă multă energie atunci când trebuie să vâneze. De aceea, cei dintâi preferă să vâneze în apă.

”Dovezile de până acum sugerează că un consum mai susţinut de hrană terestră nu va împiedica declinul sănătăţii şi supravieţuirea urşilor polari”, se arată în studiu.

Sursă: Pioneer News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase