Home » Natură » Indignare în Indonezia după uciderea elefantului Yongki, un simbol naţional

Indignare în Indonezia după uciderea elefantului Yongki, un simbol naţional

Indignare în Indonezia după uciderea elefantului Yongki, un simbol naţional
Publicat: 23.09.2015
Uciderea elefantului Yongki, considerat un veritabil simbol naţional în Indonezia, a provocat un val de indignare pe reţelele sociale din această ţară asiatică, relatează marţi ziarul spaniol 'El Pais'.

Aparţinând unei specii în pericol de dispariţie, pachidermul a fost otrăvit de vânători ilegali, care apoi i-au tăiat şi furat fildeşii de un metru lungime, a declarat un angajat al Parcului Naţional Timbul Batubara, din Insula Sumatra, unde trăia animalul.

Yongki era tânăr — avea 35 de ani, iar exemplarele din această specie trăiesc între 50 şi 70 de ani. El nu era un elefant banal, ci unul dintre puţinii antrenaţi pentru acţiunile de patrulare efectuate de paznicii parcului naţional pentru a preveni atacarea satelor din jur de către elefanţii nedomesticiţi. În plus, el era utilizat şi în lupta contra celor care vânează ilegal animale sălbatice din pădurile tropicale indoneziene.

De aceea, uciderea lui a generat o reacţie atât de puternică în rândul publicului, care cere prinderea şi pedepsirea autorilor acestei fapte criminale.

Numărul elefanţilor din Sumatra este estimat la 3.000 de exemplare, care deseori sunt ţinta vânătorilor ilegali care le iau colţii, foarte solicitaţi pe piaţa neagră a fildeşului.

Sursa: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase