Home » Natură » Clipul video care le dă fiori ecologiştilor – VIDEO

Clipul video care le dă fiori ecologiştilor – VIDEO

Clipul video care le dă fiori ecologiştilor – VIDEO
Publicat: 13.03.2016
O înregistrare video postată pe YouTube arată în doar 20 de secunde cum s-a redus calota de gheaţă din Arctica din 1990 până în 2015.

Calota de gheaţă din Arctica a atins un record negativ iarna aceasta, după ce mai doborâse un record anul trecut, potrivit news.discovery.com, care citează site-ul Climate Central.

Ceea ce e şi mai îngrijorător e faptul că gheaţa de pe apă e din ce în ce mai tânără şi prin urmare mai fragilă, ceea ce o face să se topească mult mai rapid.

Stratul vechi de gheaţă, mult mai rezistent, s-a topit deja din cauza încălzirii aerului şi a apei.

Dacă în 1985, gheaţa mai veche de patru ani reprezenta 20% din suprafaţa totală a calotei glaciare din Arctica, în 2015 ea a ajuns la o cotă de numai trei procente.

Spre comparaţie, gheaţa tânără însemna aproape jumătate din calota totală în urmă cu 30 de ani, iar acum reprezintă 70%.

Sursa: RFI

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase