Home » Natură » Cel mai arid loc din lume a înflorit

Cel mai arid loc din lume a înflorit

Cel mai arid loc din lume a înflorit
Publicat: 19.03.2016
Aici a fost înregistrată şi cea mai ridicată temperatură a aerului din lume, nu mai puţin de 56.7 grade Celsius.

Cel mai arid loc din lume, Valea Morţii a înflorit şi este acoperit cu flori.

Valea Morţii, un parc naţional în statul american California, este considerat cel mai arid loc din lume.

Aici a fost înregistrată şi cea mai ridicată temperatură a aerului din lume, nu mai puţin de 56.7 grade Celsius.

Bineînţeleş aşa cum spune şi numele, această zonă nu se mândreşte cu o floră prea bogată.

Totuşi, temperaturile mai scăzute, dar şi precipitaţiile din ultima perioadă, au dus la un fenomen rar, Valea Morţii este acum acoperită cu mii de flori.

În ciuda climatului arid, acum deşertul numit Valea Morţii (Death Valley), care se află la 86 de metri sub nivelul mării, este acoperit cu flori sălbatice multicolore, devenind astfel unul dintre cele mai îndrăgite locuri pentru turişti şi localnici deopotrivă.

Acest eveniment rar are loc o dată la aproximativ zece ani, iar precipitaţiile neobişnuit de abundente şi temperaturi mai blânde din ultima perioadă cauzate de El Nino au dus la acest fenomen.

Întâmplarea, care a primit numele de ”super bloom” (super înflorirea), a devenit un magnet pentru cei pasionaţi de fotografie.

Reprezentanţii parcului spun că acest fenomen a început în urmă cu câteva săptămâni şi, cel mai probabil, va dura cât timp va mai ploua. Ultima dată când deşertul californian a fost acoperit de flori a fost în luna februarie 2005.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase