Home » Natură » Marea Gaură Albastră, cel mai impresionant loc pentru scufundări – FOTO

Marea Gaură Albastră, cel mai impresionant loc pentru scufundări – FOTO

Publicat: 22.07.2016
Marea Gaură Albastră este situată în apropierea coastei statului Belize. Ea a devenit faimoasă în lume după ce francezul Jaques Cousteau a inclus-o în top 10 cele mai bune locuri pentru scufundări.

Marea Gaură Albastră este poziţionată în centrul recifului Lighthouse şi s-a format în timpul glaciaţiunii cuaternare, când nivelul mării era mult mai scăzut faţă de cel actual. Analizele realizate asupra stalactitelor formate în jurul Marii Găuri Albastre demonstrează că aceasta s-a format în urmă cu 153.000 de ani. Când nivelul apei a început să crească, fosta peşteră a fost umplută  cu apă.

În 1971, Jacques Cousteau şi-a adus nava, Calypso, în zonă pentru a descoperi adâncimea structurii. Investigaţiile cercetătorului au dovedit că este o formaţiune carstică, calcaroasă, formată înaintea creşterii nivelului mării. Terasele peşterii se află la adâncimi de 21, 49 de metri şi 91 de metri. Adâncimea iniţială a Marii Găuri Albastre a fost de 151 de metri. 

Acesta este un loc cunoscut de scafandri, fiind o oprtunitate bună pentru aceştia să descopere în apa limpede noi specii de peşti.

Sursa: The vintage news

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase