Home » Natură » Monstrul din Storr Lochs, cea mai ”uluitoare descoperire”. Reptila marină avea peste patru metri lungime

Monstrul din Storr Lochs, cea mai ”uluitoare descoperire”. Reptila marină avea peste patru metri lungime

Publicat: 07.09.2016
Monstrul din Storr Lochs,  cea mai ”uluitoare descoperire”. Reptila marină avea peste patru metri lungime
Experţii consideră că celebrul monstru din Storr Lochs era de fapt un ihtiozaur care a dominat lumea subacvatică în preistoric.

Monstrul din Loch Ness rămâne un mister mitic, însă o creatură feroce a fost descoperită recent de cercetători, monstrul din Storr Lochs. Rămăşiţele monstrului din Storr Loch completează cel mai detaliat schelet al unei reptile marine din Era Dinozaurilor. Steve Brussate, de la Univeristatea din Edinburg, şi colegii săi au declarat că este cea mai uluitoare descoperire din Scoţia. Aceştia afirmă că fosilele au fost descoperite iniţial pe insula Skye de către Norrie Gillies. 

Cercetătorii au afirmat că monstrul din Starr Lochs este un ithiozaur ce aparţinea unei familii de reptile marine care trăiau sub apă atunci când existau dinozauri.

,,Ithiozauri, precum mostrul din Starr Lochs, era stăpânul apelor în timp ce dinozaurii zguduiau pământul de la suprafaţă. Oasele lor sunt extrem de rare în Scoţia, ceea ce face ca acest specimen să fie o bijuterie a Scoţiei. Totul datorită unui colecţionar amator,” a declarat Steve Brusatte, de la Univeristatea din Edinburg.

Fosilele dovedesc faptul că monstrul avea aproape patru metri lungime, având dinţii foarte puternici, specia a trăit acum 170 de milioane de ani. Atunci când trăia, probabil îşi utiliza botul lung plin de dinţi ascuţiţi pentru a-şi consuma prada.

Sursa: Seeker

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase