Home » Natură » O întreagă insulă din Sudul Pacificului este alimentată cu energie doar din panouri solare

O întreagă insulă din Sudul Pacificului este alimentată cu energie doar din panouri solare

O întreagă insulă din Sudul Pacificului este alimentată cu energie doar din panouri solare
Publicat: 24.11.2016
Insula Ta'u, parte a statului Samoa, localizat în Sudul Pacificului, depinde de combustibilul importat, dar o iniţiativă recentă a dus la demararea construirii unui sistem de energie de 1,4 megawaţi, care absoarbe şi stochează energia solară.

Această insulă face parte din cele 5 care alcătuiesc Samoa Americană şi se află la o distanţă de aproximativ 7.000 de km de coasta vestică a Statelor Unite. Este destul de izolată, iar populaţia sa numără doar 600 de locuitori. De-a lungul timpului, aceasta s-a bazat doar pe ceea ce nu a putut să producă, iar aici este inclusă şi energia care pune în funcţiune sistemul electric.

Însă, acum, cu o mulţime de panouri solare Tesla, 5.328 mai precis, insula este pregătită să îşi producă singura energia de care are nevoie. Proiectul, finanţat de către Autoritatea de Dezvoltare Economică a Samoa, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Departamentul Interior, a pus capăt operaţiunilor săptămâna aceasta, după ce timp de un an au fost înteprinse construcţiile, iar aceste panouri oferă 100% din energia de care insula are nevoie.

Cu ajutorul puterii de stocare a acestui sistem, insula poate fi alimentată chiar şi în cazul în care cerul este înnorat, 3 zile consecutive.

Keith Ahsoon, un locuitor al acestei insule, afirmă cu privire la acest demers: „Oamenii care trăiesc pe o insulă sunt primii care experimentează încălzirea globală. Schimbările ce apar în urma acestui fenomen sunt o parte a vieţii cotidiene de aici. Este o problemă serioasă, iar acest proiect este, într-adevăr, un bun exemplu pentru oricine vrea să îl urmeze.”

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

PCS: invenţia care ne va schimba viitorul, transformându-ne casele şi aparatele electronice

Apă şi soare: centrale solare pe lacuri

Panouri solare care funcţionează şi noaptea

Panoul solar care se pulverizeaza

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase