Prima pagină Natura

98% din elefanţii din Africa nu mai au colţi de fildeş - VIDEO

Redactia Descopera.ro | 12.02.2016 | ● Vizualizări: 2093
98% din elefantii din Africa nu mai au colţi de fildeş - VIDEO (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)      + zoom
Galerie foto (1)

Tot mai mulţi elefanţi africani se nasc fără colţi de fildeş. Acest lucru se datorează faptului că timp de generaţii elefanţii cu cei mai frumoşi colţi erau vânaţi şi ucişi. Astfel genele elefanţilor au fost alterate, scrie The Guardian.

În unele zone din Africa peste 98% din femelele elefanţi nu mai au colţi, spun cercetătorii, comparativ cu procentele de 2% sau 6% din trecut.




Aproape o treime din elefanţii africani au fost vânaţi ilegal de braconieri . Doar între 2007 şi 2014 au fost ucişi 144.000 de elefanţi.

Colţii sunt importanţi pentru aceste animale: „Colţii sunt folosiţi pentru a săpa după mâncare şi apă, pentru autopărare şi pentru ritualuri de reproducere.“, explică Joyce Poole, preşedintele unei organizaţii de caritate pentru protecţia elefanţilor.

„Femelele fără colţi vor avea cel mai probabil urmaşi fără colţi.“ spune Poole. Spre exemplu în parcul Addo din Africa de Sud, 98% din femelele elefant nu mai au colţi de fildeş.

De asemenea, în 2008, cercetătorii au descoperit că colţii de fildeş sunt acum mai mici decât cei din secolul trecut. De obicei diferenţa este de aproape jumătate din lungime.

„Conservaţionişti spun că un elefant fără colţi este un elefant schilodit.“ a încheiat activista. 

 

Sursa: Mediafax

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI