Home » Natură » Sunetele CIUDATE înregistrate în nordul Suediei de sărbători. ,,Am auzit ceva asemănător cu sunetul armelor din Star Wars”. Ce se află în spatele lor

Sunetele CIUDATE înregistrate în nordul Suediei de sărbători. ,,Am auzit ceva asemănător cu sunetul armelor din Star Wars”. Ce se află în spatele lor

Sunetele CIUDATE înregistrate în nordul Suediei de sărbători. ,,Am auzit ceva asemănător cu sunetul armelor din Star Wars”. Ce se află în spatele lor
Publicat: 08.01.2017
Un ghid turistic a înregistrat un sunet neobişnuit în nordul Suediei, sunetul fiind asemănat cu cel al armelor din seria de filme Star Wars.

Oliver Wright, un fotograf şi ghid turistic, a auzit un sunet ciudat în ziua de Crăciun când conducea un grup de turişti. ,,Stăteam sub luminile nordice din Abisko, Suedia, atunci când am auzit ceva asemănător cu sunetul armelor din Star Wars,” spune el.

Fotograful afirmă că sunetul părea că provine din undele de lumină. Acesta a reuşit să înregistreze sunetul pe telefonul său mobil. Acesta susţine că a mai auzit sunetul în alte trei expediţii, iar de fiecare dată când se apropia de un cablu de curent intensitatea sunetului creştea.

Sunetul ar fi putu fi creat de ,,transducţiile electrofonice” care sunt create prin transformarea energiei electromagnetice în forţă mecanică.

,,În timpul apariţiei aurorei, câmpurile magnetice din jurul Abisko s-au încărcat cu energie. Curenţii puternici cu frecvenţă joasă pot mişca obiecte, formând astfel vibraţii acustice în aer,”  afirmă astrofizicianul Tony Philips. 

Puteţi asculta mai jos sunetul înregistrat de Wright.

Sursa:  Independent

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase